Rahnu tõi loobumise põhjenduseks üksikalade Eesti meistrivõistlustel taas välja löönud seljavigastuse.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normak kinnitas, et homme algav võistlus on Eesti kümnevõistlejatele viimaseks võimaluseks olümpiamängude A-normi täitmiseks. “Lõplik nimekiri Pekingis võistlevatest Eesti kümnevõistlejatest selgub 25. juuli õhtul,” kommenteeris Normak. Hetkel on ainsa kümnevõistlejana olümpiapileti lunastanud Mikk Pahapill, kes kogus kümme päeva tagasi Rakvere staadionil toimunud Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel 8117 punkti.

Homme võistlustulle astuvatest sportlastest on sel hooajal 8000 punktile kõige lähemal olnud Andres Raja, kel jäi tänavu juuni lõpus Hollandis OMi A-normist puudu vaid 36 punkti. Madis Kallase (isiklik rekord 7972p, 2006) jaoks on Rakvere võistlus juba hooaja neljas kümnevõistlus. Sel aastal üksikaladel võistelnud Mikk Joorits on oma isikliku rekordi (7641 punkti) püstitanud samuti Rakvere staadionil 2005. aastal.

A- ja B-klassi Eesti meistrivõistlused mitmevõistlused algavad Rakvere staadionil homme, 24. juulil algusega kell 12 ja reedel 25. juulil algusega kell 10. Võistlus on kõikidele pealtvaatajatele tasuta.

Eesti kergejõustiku suurtoetajad on Saku Õlletehas, Elion, Nike, ERGO Kindlustus, Q Vara, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee.

Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja Kuku raadio.