Kümnevõistlejate vanemtreener Tõnu Kaukis asju nii mustades värvides ei näe, kirjutab Eesti Päevaleht. “Enne Kreekasse laagrisse minekut liikus Indrek Turi juba päris hästi, usun, et ta jõuab oma rekordivormi tasemele. Madis Kallase ja Andres Raja paranemine võtab vast rohkem aega, aga kui saame võistlema veel Mikk Pahapilli ja Kristjan Rahnu, siis on sügisel seatud eesmärk — võit — täiesti reaalne,” lahkas Kaukis.

Vigastusest oodatust aeglasemalt paranev Pahapill soovib Eestit superliigas aidata, Rahnu pole otsust langetanud.

“Kindel plaan veel puudub, aga üle kolme võistluse hooajal teha ei taha,” sõnas taas harjutada saav Rahnu, kes plaanib avastardi teha kas Götzises, Arles’s või Ratingenis, seejärel võistelda Osaka MM-il ja hooajale punkti panna Talance’is.

Olümpiavõitja Erki Nool on aga Rahnu sellise mõttekäigu peale väga pahane, teatades, et kes trenni teeb ja selle eest raha saab, peab ka võistlema. “Minu arust on just mitmevõistluse Euroopa karikavõistlus a ja o. Tegelikult, kui tänavu on kõik mehed s…d, tuleks teha korralik raputus. Pole tulemust, pole ka pappi,” soovitas Nool vaid trenniskäijatel minna “mõnele tootvale tööle”, nagu olümpiavõitjale endale soovitati 1995. aasta kevadel.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreener Aivo Normak nii resoluutne ei ole: “Kui Rahnu võistlemisega kaasneb mingigi risk, siis arvestame, et ta on Osakas võimeline medali eest võistlema ega ei hakka tingimata teda Tallinnas võistlema sundima.”