Lähetamise aluseks võetakse eelmisest hooajast tuttav süsteem: IAAF-i punktitabeli alusel arvutatakse välja, kes jõudis normile kõige lähemale.

Siiski on siin üks konks. Juba mõnda aega tagasi tehtud eelülesandmisel lähtuti eelmise hooaja edetabelist ning praeguse seisuga on Valenciasse sõitjate nimekirjas kolmikhüppaja Kaire Leibak ja kuulitõukaja Raigo Toompuu. Selleks, et neid “üle parda tõugata”, tuleb jagu saada ka nende suvistest tulemustest — Leibak hüppas 14.02 ja Toompuu tõukas 19.66.

See tähendab, et näiteks kaugushüppaja Tõnis Sahk peab hüppama vähemalt 7.99. Kuna Leibaku suvine tulemus on vaid kolm sentimeetrit MM-normist nõrgem, siis sisuliselt peaksid tema konkurendid Ksenija Balta ja Viktoria Leks ikkagi normi täitma. Kui üks neist sellega hakkama saaks, siis naistest vabapääsmega keegi Hispaaniasse ei pääseks.

Väljakualade puhul lubatakse starti kindel arv sportlasi ja Eesti taotlusi ei pruugita rahuldada: hetkeseisuga polekski kindel, et Leibak ja Toompuugi starti saaksid. Siis võetakse 23. veebruaril lukku minevast pingereast järgmine kandidaat ja üritatakse teda tiitlivõistlusele lähetada.

“Maksimaalselt võiks koondises olla neli inimest, aga reaalselt usun, et minejaid on kaks-kolm,“ kommenteeris kergejõustikukoondise vanemtreener Aivo Normak.