“Usun, et kõik kergejõustikuga seotud inimesed teavad Sirje Lippet kui ala tõelist entusiasti ning tugevat organisaatorit, mis loodetavasti tagab ka peasekretäri sujuva vahetumise,” kommenteeris kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi. “Urmo Raiend on teinud kahe aastaga ära väga suure töö, kuid saan aru, et tema enda spordiklubi Stamina tegevus on viimasel ajal jõudsalt kasvanud ning nõuab iga päevaga aina rohkem pühendumist ja energiat,” lisas Teigamägi. Raiend on andnud nõusoleku võtta edaspidi enda kanda kergejõustikuliidu kestvusalade suuna juhtimine ning jätkata tihedat koostööd ka alaliidu juhatusega.

Urmo Raiendi sõnul on kergejõustikuliidu juhatus koos presidendiga kahe aastaga alaliidu nigelast majandusseisust korralikult jalgadele tõstnud. “Tööd on väga palju ning ma ei tahtnud olümpiahooajal alaliitu ega klubi alt vedada. Kuna saime kokkuleppele väga hea inimesega, siis otsustasime vahetuse ka kiiresti läbi viia ning saan rahuliku südamega pühendada põhiaja uuesti klubiasjadele,” ütles Raiend. Tema neli aastat tagasi asutatud spordiklubisse Stamina kuulub täna üle poolesaja harrastussportlase ja viis Eesti kergejõustikukoondise kandidaati. Klubi korraldab aastas kümneid suure osavõtjate arvuga spordiüritusi, millest tuntumad on Hansapanga Tervisejooksude ja Mayeri Järvejooksude sarjad.

Kergejõustikuliidu peasekretäri ametisse asuv Sirje Lippe töötas siiani Spordikoolituse ja -teabe sihtasutuses, samuti on ta tegev kergejõustikuga tihedalt seotud MTÜs Tallinnmeeting ning osalenud paljude Eestis toimunud suuremate kergejõustikuürituste ettevalmistamisel. “Ühte suurt alaliitu saab edukalt juhtida inimene, kes ise tunneb ala ning keda liidu liikmed teavad ja usaldavad,” oli Erich Teigamägi juulis ametisse astuva uue peasekretäriga rahul.

Sirje Lippe sõnul võttis ta Teigamägi pakkumise vastu pärast väikest mõtlemisaega. “Muidugi on peasekretäri ametikoht väga suur väljakutse. Kaalusin pakkumist tõsiselt, sest tegu on suure vastutusega,” ütles Lippe. “Liiga pikalt ma otsuse langetamisega venitama ei hakanud. Olen olnud kergejõustikuga seotud juba 30 aastat ning ala pakub mulle ikka ja jälle positiivseid emotsioone,” lisas Lippe.

Eesti kergejõustiku suurtoetajad on Saku Õlletehas, Elion, Nike, ERGO Kindlustus, Q Vara, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee.

Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja Kuku raadio.