Konkursile on oodatud osalema kõik, kellel on soov luua midagi, mis esindab Eestit ning mis jääks meenutama võitjatele nende suurt saavutust oma sportlasteel.

Medali kavandite esitamise tähtaeg on 31.märts 2021.a (k.a).

Tingimused:

Korraldajad ei sea piiranguid medali suuruse ega kuju osas, ent eelistatud on mõistlikkuse piiridesse jäävad lahendused. Palume arvestada, et tootmisele kuulub täiskomplekt medaleid, kuld-, hõbe- ja pronksmedal, mis peavad moodustama ühtse terviku. Kokku valmistame 44 komplekti medaleid.

Lubatud on esitada ka eritasapinnalisi kujundusi (2D ja 3D). Tehnilised võimalused lubavad valmistada teistsuguse tausta (muster, krobelisus jne) ja poleerida läikima kõrgemat kihti (tähed, logo, medali ääred jne). Medali pind ei tohi olla kumer, vältimaks värvi laiali valgumist.

Kujundus peab olema teostatav erinevatel materjalidel – metallil, puidul, klaasil. Lõpliku otsuse kasutatava materjali kohta langetavad korraldajad pärast konkursi lõppu koos konkursi võitjaga.

Kujunduses ette nähtud värvi või emaili peab olema võimalik peale kanda metallile. Metallile kandes peab iga värv olema ümbritsetud eraldi kõrgemate äärtega.

Kohustuslikud elemendid medalil: esiküljel peab olema võistluse ametlik logo (Lisa 1); tagaküljel Euroopa Kergejõustikuliidu logo (Lisa 1) ning piisavalt ruumi, et graveerida võistlusala ja sugu (nt 100m Men või 3000m Steeplechase Women).

Kujundus peab ette nägema kaelapaela kinnituse koha. Kaelapaela kinnituseks on lubatud pakkuda erilahendusi. Kaelapaelal on etteantud kindel kujundus (Lisa 1).

Konkursile esitatud tööd on Eesti Kergejõustikuliidu omand, mida võib muuta koostöös kavandi autoritega vastavalt medali valmistamise tehnoloogiatele ja eripäradele.

Konkursil osalemiseks:

Tuleb saata kavand ja idee kirjeldus hiljemalt 31. märtsiks:

Aadressile Eesti Kergejõustikuliit, Maakri 23, Tallinn, 10150 (märksõna „Medali kujundamise konkurss“) või
E-posti aadressile anu@ekjl.ee (kirja pealkiri „Medali kujundamise konkurss“). NB! e-kirja teel on aktsepteeritavad .PDF ja .JPG formaadis tööd

Kõigile kavanditele peab olema lisatud autori nimi, õppeasutus (kui on tegemist tudengiga), telefoninumber ja e-posti aadress.

Konkursi tulemused tehakse teatavaks hiljemalt 16. aprillil 2021. aastal. Võitja osas langetab valiku korralduskomitee.

Võitjale on määratud preemia 1000€ (brutotasu).

Konkursi üldtingimustele on lisatud Lisa , millest leiab kohustuslike elementide kujundused ja täiendavat informatsiooni nii võistluste kui ka varasemate Eestis korraldatud Euroopa Kergejõustikuliidu võistluste medalite kohta.