Kuigi Eesti Kergejõustikuliidul (EKJL) on vaja siiani maksta Kadrioru staadioni tabloo laenu 100000 krooni kuus ja võlad ulatuvad üle pooleteise miljoni krooni, saab presidendiks pürgija pärandusena õitsva ala, kirjutab Eesti Päevaleht. Eredaimad tõestused Eesti kergejõustiklaste konkurentsivõimest on Andrus Värniku MM-tiitel, Gerd Kanteri MM-hõbe ning medalid juunioride ja noorte tiitlivõistlustelt.

Kui ainsana kandidaadiks esitatud Teigamägi jääb täna EKJL klubide poolt valimata, näeb volikogu esimees Jaak Vettik võimalust, et praegune juht Sven Mikser jätkab presidendina kuni sobiva järeltulija ametisse määramiseni.

Teigamägi vajab presidendiks saamiseks kahe kolmandiku volikogul osalejate toetusest. Koosolek on pädev otsuseid langetama, kui kohal on vähemalt pooled 74-st EKJL liikmesklubist.

Tallinna üht suuremat klubi Audentest volikogus esindav Valter Espe peab presidendi määramise edasilükkamist pidurdamiseks. “Hea, et leidub inimene, kes tahab tegutseda kergejõustiku heaks ja on näidanud algatusvõimet.”

Praeguse EKJL-i juhatuse liige Aivar Karotamm on ainsana avalikult kinnitanud, et tema Teigamägi valimist ei poolda, kuid leidub ka huvirühm, kes ihkavad presidendiks kedagi teist. “Presidenti pole vaja presidendi pärast,” sõnas Tartu ülikooli spordiklubi esindaja Harry Lemberg.

Eesti kergejõustikuliidu peatreener ja peasekretäri kohusetäitja Aivo Normak avaldas lootust, et volikogu valib täna alale uue presidendi, kes toob ametisse uue peasekretäri. “Ma ei ole suutnud hästi oma põhitööd peasekretäri asendamisega ühendada. Olen pidanud tegema palju uusi asju, seetõttu pole minu töö olnud nii efektiivne, nagu oleks vaja,” oli Normak enesekriitiline, kuigi klubid on tema tööga rahul.