Kaasakiskuvat duelli võib oodata näiteks meeste odaviskes, kes kroonitakse Eesti meistriks meeste kaugushüppes, kas eelmisel aastal meistrivõistlustel hõbeda võitnud Anna Iljuštšenko on seekord kullal, kas Kätlin Piirimäe näitab samasugust minekut nagu hiljutisel juunioride EM-il ja mida suudab odaviskaja Liina Laasma?

Hüppealad

Meeste kõrgushüppes kannab favoriidikoormat hooaja edetabelijuht ja U23 EMil 9. koha võitnud Tanel Reismann, kellele pakuvad konkurentsi Karl Lumi, Hendrik Lepik ja Mikk Meerents. Teivashüppes on soosikuks Veiko Kriisk, kaasa teeb ka Ashton Eaton, kelle isiklik rekord on 5.30. Kaugushüppes tuleb medalitaotlejaid otsida tõenäoliselt nende viie mehe hulgast – Maicel Uibo, Richard Pulst, Kaarel Jõeväli, Henrik Kutberg ja Mikk Mihkel Nurges. Väljaspool arvestust teeb kaugushüppes kaasa ka kümnevõistluse Euroopa meister Pascal Behrenbruch. Kolmikhüppes juhib hooaja edetabelit Igor Syunin.

Naiste kolmikhüppes on favoriidiks Liane Pintsaar, talle pakuvad konkurentsi Kristel Metsla ja Laura Maasik. Naiste kaugushüppe edetabelit juhib Grit Šadeiko, üle 6 meetri on sel hooajal hüpanud ka Kaire Leibak, Kristiina Pärn ja Triin Eerme. Naiste kõrgushüppes on stardis kogu meie paremik sel alal – Anna Iljuštšenko, Eleriin Haas ja Grete Udras. Teivashüppes läheb soosikuna hüppama sel aastal kahel rahvusvahelisel noorte tiitlivõistlusel finaali pääsenud Reena Koll.

Heitealad

Meeste kettaheite kindel favoriit on olümpiavõitja Gerd Kanter, hõbeda ja pronksi peamised pretendendid on Aleksander Tammert ja Martin Kupper – kas treener võtab oma või on seekord tugevam õpilane? Odaviskes on oodata põnevat duelli Risto Mätase ja Erki Leppiku vahel – kas Mätas täidab maailmameistrivõistluste A-normi ja Leppik B-normi? Meeste kuulitõukes läheb meistritiitli nimel rebimiseks eelkõige kahe mehe - Raigo Toompuu ja Kristo Galeta - vahel. MM-i normist lahutab Toompuud pisut üle 60 cm. Vasaraheites on eeldatavaks favoriidiks Martin Lehemets.

Naiste odaviskes teeb kauaoodatud stardi Eesti meistrivõistlustel Liina Laasma, kes oma esimesel võistlusel pärast pikka vigastuspausi täitis juba Moskva MMi normi! Kas õhus on Eesti rekord? Naiste kuulitõukes on peamiseks pretendendiks meistritiitlile juunioride EM-il Itaalias pronksmedali võitnud Kätlin Piirimäe. Kaasa teeb ka Brianne Theisen-Eaton. Kettaheites on favoriitideks Anu Teesaar ja Kätlin Tõllasson, neile pakub konkurentsi legendaarne Eha Rünne. Vasaraheites jahivad medaleid eelkõige Kati Ojaloo, Maris Rõngelep ja Ksenia Safonova.