"Nädal ei ole just kõige paremini alanud, kui lähed jooksma ja satud mõne aja pärast Iteni politseijaoskonda seitsmeks tunniks koos 11 teise jooksjaga ühte punkri, sealhulgas ka üks neiu, kes olevat trenni käigus püüdnud ühe noormehe kinni, kes omakorda ei tahtnud temast maha jääda," alustas Fosti. "Kinnipidamise põhjus, et joosta tohib vaid üksi, väidetavalt joostes higistad ja covid-19 viiruse levik on suurem kui linnapeal mitmekesi jalutavatel inimestel. Ausalt öeldes ei olnud sellest teadlik, info levik on olnud väga kehv. Kui kaks nädalat tagasi koolid kinni pandi, rahva kogunemised, kirikud suleti, söögikohad (ainult take away), grupis jooksmine (kuni 2 inimest tohtis joosta), jõusaalid sealhulgas.

Nädal hiljem kuulsime, et kella 19st õhtul ei tohi väljas viibida või saad ilma hoiatamata nuiaga, nagu ma eile peaaegu oleks saanud, kuna peale punkris olemist läksin treeningut lõpule viima (üksi). Kell oli 18.53, kui nuiaga sõjaväelane vehkis. Osutasin kaugelt kellale, et mul on veel 7 minutit aega.

Politseijaoskonda kutsuti tähtsad isikud (väidetavalt terviseminister), veel mõned ja meid päästma autoriteedist Keenia treener Jerome. Saime korraliku loengu, mille käigus mainis naisterahvas, et ta isiklikult saatis Iteni jooksjate Whatsappi rühma sõnumi,et joosta tohib üksi ja võtku tõsiselt viirust. Selles rühmas mind muidugi polnud. Sooviti, et me sõnumit edasi jagaksime ja muidugi kinnipidamine aitab veel kiiremini levitada. Kes ikka tahaks trellide taha sattuda. Võetakse väga tõsiselt, kuna kardetakse Euroopa juhtumit, et kuu aja pärast on ka siin sadu haigeid... Ise loodan paremat, kuna piirid on juba mõnda aega kinni olnud ja võetakse olukorda tõsiselt. 7 tunni jooksul koheldi meid hästi, saime isegi süüa, tegin hulka harjutusi ja võtsin päikest. Hoidkem distantsi, korralik kätepesu ja treenime seni üksi."

Ametlike andmete kohaselt on Keenias koroonaviirusesse nakatunuid 50, kellest üks on nüüdseks paranenud.