See aeg on ühtlasi Euroopa U-23 edetabeli paremuselt 13. tulemus.

Jooksu võitis 2004. aasta Ateena olümpiamängude kuldmedaliomanik ja 2009. aasta maailmameister Ezekiel Kemboi ajaga 8.30,72, vahendab Jooksuportaal. Mehe isiklik rekord on koguni 7.55,76.

Vaatamata sellele, et stardinimekirjas seisid tegijad mehed, algas jooks aeglases tempos. "Mind üllatas, et keegi jooksu vedada ei tahtnud. Samas mulle meeldis tuulega pundis joosta. Minu jaoks oli see jooks vajalik, sest õiget võistlustunnet ei ole ma veel kätte saanud. Praegu läheb seis järjest paremaks," rääkis Kivistik, kes pidas sel aastal oluliseks Tartu ülikooli lõpetamist. Kehakultuuuriteaduskonna bakalaurusekraad ja eksamid nõudsid seega oma osa.

"Nüüd on kool läbi ning tarvilikud emotsioonid vaja võistlustelt kätte saada. Katki pole midagi, sest minu põhiline võistlushooaeg algab tänavu tavalisest kuu aega hiljem pärast jaanipäeva."

Kivistiku isiklik rekord takistusjooksus on 8.36,37.

Järgmisena võistleb Kaur Kivistik eeloleval pühapäevas Soomes Paavo Nurmi mängudel 1500 meetri jooksus. Seejärel aitab ta Eesti koondist Euroopa esiliigas Iirimaal Dublinis, kus teeb kaasa 3000 meetri takistusjooksus.