Asi sai alguse sellest, et üks Kristjan Rahnu lähikondlane tunnistas, et Eesti (endine?) esinumber plaanib sel nädalavahetusel Saksamaal Ratingenis kümnevõistlust teha, kirjutab Eesti Päevaleht Online. Uurime siis välja, kas see ka tõsi on!

Nädal enne võistluse algust Rahnut Ratingeni võistluse kodulehel stardinimekirjas küll pole, kuid samas on need listid juba nädalaid uuendamata. Ja teadaolevalt meeldibki Rahnule sedasi avalikkuse eest poolsalaja võistlemas käia.

Sportlase enda telefonile helistamine on juba nädalaid olnud ajakirjanike jaoks sama mõttekas tegevus nagu seebimullide puhumine või nina nokkimine. Elutegevusest annab märku vaid see, et aeg-ajalt kostub telefonitorust kinnist tooni, kuid paarikümnest helistamiskorrast hoolimata kümnevõistlejat tabada ei õnnestu.

Ehk teab kergejõustikuliidu vanemtreener Aivo Normak midagi? “Mitte midagi ei oska öelda…Pole nädal aega kontaktis temaga olnud… Vahepeal oli variant, et võistleb Valgas… aga ei tulnud,” sõnab Normak ja soovitab küsida mitmevõistlejate alarühma vanemtreenerilt Tõnu Kaukiselt.

Kaukis teab ainult seda, et järgmisel nädalavahetusel Hollandis toimuval Superliiga meeskondlikul jõuproovil ta Rahnuga ei arvesta ja soovitab edasi uurida olümpiakomiteest — Rahnu on ju olümpiakandidaatide nimistus ja saab ka vastavat stipendiumit. Järelikult pidi ta neile ka oma hooaja plaanide kohta mingi kava esitama.

Olümpiakomitee esindaja Martti Raju kinnitab, et kevadel esitas Rahnu küll EOK president Mart Siimannile Pekingiks valmistumise visiooni, kuid “ma ei ole kindel, kas see enam vett peab.” Siiski usub Raju, et kunagi ja kuskil Rahnu ikkagi proovib Pekingi normi rünnata, sest “muidu poleks mõtet talle ju toetusrahasid maksta.” Ühtlasi soovitab Raju pöörduda pärimistega kergejõustikuliidu poole. Nii et see ring on täis saanud.

Keda veel proovida? Ahjaa, Rahnul on ju isa Rolandi näol olemas ka treener. Papa-Rahnu võtab küll telefoni vastu, kuid see on ka kõik. Kas Rahnu võistleb Ratingenis? “Ei kommenteeri!” kõlab isa-treeneri jäine vastus. Hetkeks tekib mul tunne, nagu oleksin tige peni, kes on hammastega kellegi säärest kinni saanud… ja see keegi soovib mind meeleheitlikult maha raputada!

Õnneks taipan helistada Saksamaale võistluse korraldajatele ja seekord taban kümnesse. Telefoni vastu võtnud naisterahvas uurib ja puurib värskeimaid stardiliste, kuid ainus eestlane, kelle ta sealt leiab, on Mikk Pahapill. Mida oligi vaja tõestada.

Rahnu kohta käiakse aga Normaku vahendusel päev hiljem välja uus veksel: kauaoodatud comeback leiab aset 1. juulil Kosel toimuval Kuldliiga etapil ja kümnevõistlust proovib mees 12.-13. juulil Eesti meistrivõistlustel. Eks saame näha (või siis jälle ei saa näha). Eesti kümnevõistluse meistrivõistluste medalit muide Rahnul polegi ette näidata. Samas ei julenud Kuldliiga korraldaja Mati Lilliallik Rahnu osalemist Kosel etapil kinnitada ega pakkuda ka välja alasid, mida kümnevõistleja kontrollida soovib. No eks jääme siis ootama.