Veel aasta tagasi kinnitas Leibak ajakirjandusele, et tal on treeneriga (Mehis Viru) hirmsal kombel vedanud: "Treener on piisavalt tark, et teha õigeid valikuid."

„Pärast Torino sise-EM-i on päris suures ringis Kaire seisaku üle arutatud," ütles doktor Mihkel Mardna, kirjutab Eesti Päevaleht. „Kui andekas sportlane pole kolme aasta jooksul isiklikku rekordit parandanud, saab ka võhik aru, et midagi on valesti."

Võib-olla ei tasugi otsida Leibaku paigaltammumise põhjusi Viru treeningumetoodikas või tema suhtumises? Tartu treener Toomas Klaup, kelle juhendamisel hüppas Veera Baranova kolmikut üle 14 ja Igor Sjunin üle 16 meetri, ütles kaalumata: „Tüdruk on stressis, sest kogu aeg räägitakse, et Kaire hakkab hüppama 15 meetrit, aga kui siis tekib probleeme 14 meetriga, põhjustavad tulemuse nii suured käärid tohutut ebakindlust."

Andrei Nazarov meenutas, et Leibak oli noorena mitmekülgne, jooksis juba 17-aastasena sisevõistlustel 200 meetrit ajaga 24,58.

„Ma pole kellelegi lubanud, mida Kaire võiks suuta hüpata. Loodan vaid, et meie koostöö vältel ta oma võimed realiseerib," lausus Nazarov.