"Hooaja lõpp on mul läinud paremaks. Tunnen, et eesmärk ehk 80 meetrit, millega meie kolme paremat üllatada, on mul sees. Neljas koht hakkabki veidi üle viskama - õnneks vähemalt viimasel kahel võistlusel olen end esikolmikusse rebinud," muigab 25-aastane Koorep, kes viis kaks nädalat tagasi Kohilas oma isikliku rekordi 77.81-ni.

Koorep võtab sporditegemist tõsiselt ning loodab järgmisel hooajal, mil magistrikraad Tartu ülikoolis rahvusvaheliste suhete erialal omandatud, arengus järgmise sammu astuda.

Nokitseb veel põlve otsas

"Kui Laanmäe, Kirt ja Mätas saavad nüüd professionaalselt treenida, siis mina olen veel n-ö põlve otsas nikerdaja. Loodetavasti õnnestub järgmisel aastal mõned toetajad leida, siis võiks ka tõsisemalt meestele kandadele astuda. Praegu olen (tasemelt) pundis nendega sel juhul, kui nad annavad tulemusega natuke ära, aga tegelikult on mu tase neist madalam."

Koorepit juhendab Eesti hinnatium odavisketreener Toomas Merila, kes on andnud tugeva tõuke ka Mätase, Laanmäe ja Kirdi karjäärile. Hetkel treenib Merila lisaks Koorepile Liina Laasmad, Erki Leppikut ja paari noort viskajat.

"Arvan, et Toomas on Eesti parim tehnikatreener odaviskes. Tihedat koostööd oleme teinud kaks-kolm aastat - tema kirjutab mulle kõik plaanid - ning nii palju kui võimalik, käin Tallinnas tema juures trennis. Usun, et koostöö liigub õiges suunas," lisab Koorep.

Merila peab odaviskajate taastusravi osakonna treeningrühma

76-aastane Merila, kes proovis vahepeal lõplikult treeneritööst loobuda ning pensionipõlve nautimisele (kui nii võib üldse Eesti paarisajaeurost pensionit nimetada) keskenduda, ei hoia samuti kiidusõnadega tagasi.

"Olen justkui odaviske taastusravi osakonna treener, kes on nõus kõik vigastatud enda hoole alla võtma. Aga kuidas ma saakski teisiti, poisid (ja Liina Laasma) on ju nii toredad," muheleb Merila. "Koorep on intelligentne ja andekas mees. Jõunäitajad on tal näiteks Makule [Magnus Kirdile] sarnased, vahe on tehnikas – kui ühel [Kirt] on hea viske korral tehnika ideaalile lähedal, siis teisel [Koorep] veel kaugel,” selgitab Merila.

Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et tänu Koorepi esiletõusule võib Eesti kergejõustikus tekkida järgmisel aastal harvanähtav olukord, kus ühel alal on tiitlivõistluste normitäitjaid rohkem kui riigil kohti. Saab näha, igatahes Amsterdami EM-norm on odaviskes 79.00 ja Rio olümpianorm 83.00.

50-aastase treeneristaažiga Merila senised 80 meetri mehed: Toivo Moorast, Sulev Lepik, Andrus Värnik, Risto Mätas, Tanel Laanmäe, Erki Leppik, Magnus Kirt.