Hausenberg läbis Tartus 60 meetrit ajaga 7,07 (rekord 6,96), kuid kaugushüppes jäi tulemuseta, sest astus kõik kolm katset üle.

"Meid kimbutas Lõuna-Aafrika Vabariigi laagris saadud jalavigastus. Läksime Tartusse testima, kas saame üldse nädalavahetusel võistleda või keskendume kaks nädalat hiljem toimuvateks noorte mitmevõistluse meistrivõistlusteks. Õnneks pidas jalg vastu ja praegu on plaanis seega võistelda," sõnas Hans-Christani vanaema ja treener Karin Hausenberg.

"Arvan, et Hans on läinud viimase aasta jooksul igal alal veidi edasi. Näiteks kõrgushüpe oli tal pikalt problemaatiline, kuid paistab, et nüüd on ta leidnud end ka sel alal (Hausenberg viis hiljuti rekordi 1.96-ni - toim). Samuti oleme hakanud jooksma pikemaid lõike, mistõttu nii 1000 kui 1500 meetrit peaksid kindlasti paremini välja tulema kui varem."

Nädalavahetusel toimuval mitmevõistlusel, millest teeb otseülekande ka Delfi TV, pole Hausenberg ilmselt veel tippvormis. Tema isiklikud eesmärgid on kõrged sellegipoolest, nagu teab vanaema öelda.

"Tema ootused on väga kõrged. Ta arvab, et saab kokku 5800 punkti. Kui on hea päev, siis miks mitte... Kuid paremas vormis peaks ta olema omavanuste seitsmevõistlustel."

Suvine peaeesmärk on Hausenbergil Poolas Bydgoszczis toimuv omaealiste MM, mille normi kavatseb ta täita maikuus.