•• Gerd, jätsid Alekna jälle seljataha, ent kui mullu 14. juulil Kreekas viimati esikohata jäid, võitis just leedulane. Kui palju tema osalemine sind ärgitas?

Eks ik­ka är­gi­tas. Kui­gi ka noo­re­mad me­hed ki­pu­vad kan­na­le as­tu­ma, tu­leb Alek­nat pi­da­da kon­ku­ren­diks num­ber üks.

Kui rää­gi­me MM-ist, siis lee­du­la­se ko­ge­mu­sed kaa­lu­vad noor­te mees­te taht­mi­se üles. Mul­lu ka­su­tas Vir­gi­li­jus siin os­kus­li­kult häid tin­gi­mu­si ja hei­tis üle 70 meet­ri. Pi­din ole­ma tä­he­le­pa­ne­lik.

·• Võidu tagas 68.90. Heitsid veel kahel katsel üle 68 meetri ehk rohkem kui 67.62 kirja saanud Alekna. Oli see momendi lagi?

Ena­mat po­leks jak­sa­nud. Pa­ri­mal ju­hul võinuks pool meet­rit ku­ni mee­ter kau­ge­ma­le hei­ta. Hea, et vaid üks kat­se nur­jus. Vii­ma­ses voo­rus oli kumm tühi. Kui Alek­na oleks en­ne se­da kau­ge­ma­le heit­nud, po­leks suut­nud vas­ta­ta.

·• Mai keskel USA-st naastes hoiatasid, et väikesest ületreeningust kosumiseks võib kuni kuu aega kuluda. Mis keha ütles?

Mi­da­gi head po­le, vä­si­mus on ke­has, te­ra­vust ja võim­sust po­le. Aga üht­la­ne see­ria te­gi hea­meelt. Kaks hei­det õnnes­tu­sid teh­ni­li­selt pä­ris kor­ra­li­kult.

Olen har­ju­nud kii­ru­se ja jõuga heit­ma, hei­te lõpus kii­rust prae­gu po­le. Es­masp­äe­va­sel soo­jen­du­sel tu­li lei­da Alek­na vas­tu võti. Suut­sin oma ta­ga­si­hoid­li­ku vor­mi rea­li­see­ri­da.

·• Ees seisab sage võistlemine -28. mail Jõgeval, 3. juunil Tartus, 10. juunil Bydgoszczis ja 14. juunil Berliinis.

Kui suu­dan prae­gust ta­set hoi­da, po­le põhjust hä­be­ne­da. Sel­ge, et ras­kest tree­nin­gutsüklist taas­tu­mi­se­le ku­lub ta­va­li­sest roh­kem ae­ga.

Tõmban pa­ral­lee­li 2007. aas­ta­ga. Kui väl­ja ar­va­ta pi­sut oo­ta­ma­tu õnnes­tu­mi­ne Val­gas (70.12), olin mai lõpus ja juu­ni esi­me­sel poo­lel suh­te­li­selt ke­si­ne. Võib-ol­la taas­tub hea ene­se­tun­ne al­les juu­ni lõpus või juu­li al­gu­ses. Aga kurt­mi­seks po­le põhjust, 2007 läks MM-il vä­ga häs­ti (kuld).

·• Muudkui võistled, reisid ja taastud. Kas kavatsed ka midagi erilist, näiteks topeltmassaaži?

Ei ole va­ja! Li­ha­sed on peh­med, kui too­nus ta­ga­si tu­leb, võin jäl­le koor­must ta­lu­da. Olen sät­ti­nud rei­sig­raa­fi­ku nii, et len­dan võima­li­kult vä­he.

Ma­ro­kost Ra­ba­tist sõit­sin ot­se Tšeh­hi­maa­le, pol­nud mõtet ko­ju põiga­ta. Byd­goszc­zist lä­hen ot­se Ber­lii­ni.

·• Mis mulje jättis Alekna?

Tun­dus, et on häs­ti tree­ni­nud. Vir­gi­li­jus val­mis­tus hooa­jaks ko­dus ja Poo­las Spa­las. Te­ma meeskond on suu­re­ne­nud: füsio­te­ra­peut Zig­mas on nüüd tree­ner ja ühe noo­re me­he on ta võtnud füsi­ote­ra­peu­diks. Vi­gas­tu­sed ei se­ga. Kind­las­ti on ta oht­lik kon­ku­rent.