Maailma parima kettaheitevõistkonna tiitlile asuvad jahti pidama kaheksa kaheliikmelist meeskonda: Eesti (Gerd Kanter, Aleksander Tammert), Poola (Piotr Malachowski, Przemislaw Czajkowski), Venemaa (Bogdan Pištšalnikov, Sergei Ljakhov), Leedu (Virgilijus Alekna, Audrius Gudzius), Iraan (Ehsan Hadadi, Mohammad Samimi), Horvaatia (Martin Maric, Roland Varga), Maailm (Lois Maikel Martinez, Omar El Ghazaly), Euroopa (Zoltan Kövago, Erik Cadee).

Võistluste peakorraldaja Aleksander Tammerti sõnul on tulemas kettaheites aasta tugevaim jõuproov Eestimaa pinnal. Eesti meeskonnal on kindlasti poolehoidjate tuge vaja, et neljandat korda toimuva jõuproovi võit koju jätta, mistõttu on kõik spordisõbrad oodatud pühapäeva õhtul Kadrioru staadionile.

Eelmise aasta võidumeeskonna liige Gerd Kanteri sõnul läheb aasta aastalt konkurents tugevamaks. „Eestil ei ole sedapuhku sugugi lihtne esikohta kaitsta, on tulnud uued tugevad tegijad. Poola, Iraan, Leedu on tõsised konkurendid, eelkõige aga loomulikult Poola koos Euroopa meistri Malachowskiga,“ ütles Kanter ja lisas, et ERGO maailmamängude formaat on heitealade hulgas omapärane ja väga huvitav: „Meeskonnavõistlus toob esile uusi stiimuleid ja seetõttu selgub kõik alati vahetus võitluses.“

Võistlusõhtul saab nautida ka heatasemelist jõuproovi meeste kuulitõukes, naiste kaugehüppes ja meeste 100 meetri sprindis. Eesti parimatest löövad kindlasti kaasa Kanter, Ksenija Balta ja Taavi Peetre. Meeste 100 meetri jooksus püüab Kadrioru staadioni rekordist 10,10 sekundit jagu saada olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister Justin Gatlin USA-st.

Võistluste nimisponsori ERGO Kindlustuse juhatuse liige Marek Zacek ütles, et 2007. aastal alguse saanud meeskondlik kettaheitevõistlus on oma elujõudu näidanud, tuues maailma tippe heiteringi ning publikut staadionile spordielamust saama. „Sel aastal on ERGO maailmamängud võõrustamas lisaks kettaheitjatele ka kuulitõukajaid, kaugushüppajaid ja 100 meetri jooksjaid. Oleme kaks võistlust ühendanud, et pakkuda pealtvaatajatele sisuka ja põneva vaatemängu. Võistluste tipphetkeks on aga jätkuvalt parima heiteriigi väljaselgitamine,” märkis Zacek.

Võistluste avatseremoonia algab Kadrioru staadionil kell 17.00.