“Koostöö Mehise ja Kerstiga oli positiivne ja tulemuslik. Medalivõitmine kolmelt noorte tiitlivõistluselt (U18 MM hõbe, U20 EM kuld, U20 MM kuld) oli meie ühine saavutus, milleni üksi kindlasti ei oleks küündinud,” ütles Leibak.

“Otsuse treeneri vahetuseks tõi päevakorda vajadus suuremate muutuste järele. Viimasel paaril aastal ei ole ma tulemuses loodetud edasiminekut saavutanud. Mina ja minu treenerid püüdsime parimat, kuid tulemusse me minu potentsiaali sellel perioodil realiseerida ei suutnud.”

“Andrei Nazarovi juhendamisel loodan leida varasema lennukuse. Treenerivahetus toob kaasa ka keskkonnavahetuse, mis samuti minu edasist arengut loodetavasti toetab,” kommenteeris Leibak.

Treener Mehis Viru kinnitas infot lõppenud koostööst Kaire Leibakuga.

“Eks see otsus oli Kaire poolt mõnevõrra üllatuslik, sest meie vahel ei olnud tülisid ega vaidlusi. Samas kergejõustik on individuaalne spordiala, kus sportlane valib ise endale treeneri. Isiklikult on aga kahju, et ühiselt seatud eesmärkide poole liigub Kaire nüüd üksi või siis uue treeneriga. Kõigist varasematest tagasilöökidest saime senini ilusti üle ja usun, et parema tahtmise korral oleks ka sellel korral saanud,” kommenteeris olukorda Mehis Viru.

Kaire uueks juhendajaks saab Andrei Nazarov, kes ütles, et ettepanek koostöö alustamiseks tuli Kairelt.

“Kaire on väga andekas sportlane, kes on juba tänaseks palju saavutanud. Olen kogenud sarnaseid treenerivahetusi ka oma treenerikarjääri jooksul ja tegelikult mõistan sportlasi, kes sellise sammu ette võtavad. Järgmiseks õpime teineteist veidi enam tundma ja usun, et koostöö saab olema tõhus ja tulemuslik.”