Eesti seitsmevõistlejad eelmisel aastal Hispaanias superliigasse aidanud Kaie Kand on sunnitud jalavigastuse tõttu kodusel superliigal naiskonnale tribüünilt kaasa elama. "Olen väga õnnetu, et ei saa kodupubliku ees planeeritud võistlust kaasa teha, kuid kahjuks ei ole mu jalg veel selles seisus, et saaksin maksimumkoormusega treenida ning võistelda," sõnas Kand. "Kuigi vigastusest taastumine on läinud visamalt kui plaanitud, loodan siiski, et juuli lõpuks on tervis ja vorm piisavalt head, et püüda head tulemust Euroopa meistrivõistlustel," kommenteeris Kand.

Eesti naiskonna liidriks tõusis Kaie Kandi puudumisel Grit Šadeiko, kelle seniseks parimaks seitsmevõistluse tulemuseks on eelmisel aastal Euroopa karikavõistluse esiliigas teenitud 5813 punkti.

Eesti Kergejõustikuliidu mitmevõistluse alarühma vastutava treeneri Tõnu Kaukise sõnul on Grit Šadeiko varasematel hooaegadel tõestanud, et suudab suurvõistluse õhkkonnas näidata seitsmevõistlejale vajalikku stabiilsust. "Kuna Grit on superliiga Eesti naiskonna esinumber ja koondisekandidaat Euroopa üksikalade võistkondlikel meistrivõistlustel, leidsime, et on õige anda talle superliiga võistluseks valmistumisel vabamad käed," selgitas Kaukis. "Püüame antud olukorras superliigaks kokku panna parima võimaliku koondise ning Griti hea esinemine on oluliseks eelduseks, et meie naiskond võiks loota superliigasse püsimajäämisele," sõnas Kaukis.

Grit Šadeiko kõrval selgitatakse ülejäänud kolm Eesti naiskonna liiget välja järgmisel nädalavahetusel, 5. ja 6. juunil peetava Eesti-Soome-Rootsi maavõistluse ning teiste mais-juunis toimuvate võistluste tulemuste alusel. Eesti naiskonnale pakuvad kodusel superliigal konkurentsi Tšehhi, Poola, Suurbritannia, Prantsusmaa, Venemaa, Rootsi ja Ukraina seitsmevõistlejad.

Euroopa mitmevõistluse karikavõistluse superliiga toimub Tallinnas Kadrioru staadionil 26. ja 27. juunil 2010. Võistluse piletid on müügil Piletilevis hinnaga 75 krooni, sooduspilet õpilastele, üliõpilastele, pensionäridele ja invaliidi saatjaile maksab 25 krooni. Kuni 7-aastastele on võistlusele sissepääs tasuta.