Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul on oodata põnevat kahepäevast võistlust, kuna eestlaste konkurendid on tugevad ning mitme riigiga on oodata tihedat rebimist. Naiste tugevamad konkurendid on šveitslased ja norralased. Meeskonna tugevateks konkurentideks võib pidada Bulgaariat, Lätit ja Taanit. “Loomulikult tahab nii Eesti nais- kui meeskond rõõmustada kodupublikut võiduga. Koondislaste seniseid tulemusi vaadates on see täiesti võimalik, kuid ega punktide arvutamine paberil esikohta garanteeri,” kommenteeris Normak.

Väliskoondiste parematest on Tallinnas kohal Taani kuulitõukaja Joachim Olsen (21.61), Risto Mätasele (80.53) pakub konkurentsi lätlane Ainars Kovals (85.95), Marek Niidu (pildil, 10,42) tugevaimaks vastaseks 100 meetri jooksus on 10,18 jooksnud iirlane Paul Hession. Leedulastest on kohal kaugushüppes 8.13 hüpanud Povilas Mykolaitis, kellel on oodata põnevat duelli Tõnis Sahkiga (7.99).

Naiste arvestuses on II liigale ebatavaliselt kõrgel tasemel teivashüpe, kus stardis on viis sportlast, kelle isiklik rekord on üle 4 meetri, eesotsas islandlanna Thórey Edda Elsdóttiriga (4.60).

Normak lisas, et tänavu on heast kohast olulisemad kõrgest klassist tulemused. “Tänavusel jõukatsumisel on eriline kaal, sest 2009. aasta karikavõistlusi ootavad olulised muutused. Peale võistluste nimetamise Euroopa võistkondlikeks meistrivõistlusteks on suuremateks sisulisteks muudatusteks mees- ja naiskondade ühe võistkonnana võistlemine. Uuendus toob kaasa täiesti uute võistlusgruppide ehk liigade komplekteerimise, mille aluseks on tänavuste karikavõistluste tulemused,” selgitas Normak.

Tallinnas peetavatel võistlustel selgitatakse tavapäraselt välja II liiga parimad. Lisaks aga lähevad saavutatud tulemused üldisesse tabelisse samal ajal toimunud teiste liigade võistluste tulemustega, mis seatakse omakorda pingeritta ja mille alusel uued võistlusgrupid ka välja selgitatakse.

Eesti naistest on nädalavahetusel stardis Grit ŠÐadeiko (100 m), Egle Uljas (200 m ja 800 m), Maris Mägi (400 m), Liina Tšernov (1500 m ja 3000 m), Jekaterina Patjuk (5000 m ja 3000 m takistusjooks), Kristi Kiirats (100 m tõkkejooks ja 400 m tõkkejooks), Viktoria Leks (kõrgushüpe), Lembi Vaher (teivashüpe), Sirkka-Liisa Kivine (kaugushüpe), Veera Baranova (kolmikhüpe), Anu Teesaar (kuulitõuge), Eha Rünne (kettaheide), Maris Rõngelep (vasaraheide), Moonika Aava (odavise). 100 m teatejooksu naiskonda kuuluvad Grit Šadeiko, Maris Mägi, Anita Maksimova ja Kärt Kuningas, 400 m teatejooksus jooksevad Eesti eest Maris Mägi, Egle Uljas, Kristi Kiirats ja Maria Leosk.

Eesti meeskonda kuuluvad: Marek Niit (100 m ja 200 m), Lauri Birkan (400 m), Ragnar Lipp (800 m), Nikolai Vedehin (1500 m), Tiidrek Nurme (3000 m ja 5000 m), Vjatšeslav Košelev (3000 m takistusjooks), Rene Oruman (110 m tõkkejooks), Aarne Nirk (400 m tõkkejooks), Marko Aleksejev (kõrgushüpe), Eigo Siimu (teivashüpe), Tõnis Sahk (kaugushüpe), Jaanus Uudmäe (kolmikhüpe), Taavi Peetre (kuulitõuge), Gerd Kanter (kettaheide), Margus Hunt (vasaraheide) ja Risto Mätas (odavise). 100 m teatejooksu Eesti koondisesse kuuluvad: Richard Pulst, Henri Sool, Martin Vihmann ja Marek Niit. 400 meetri teatejooksu meeskonnas on Aarne Nirk, Lauri Birkan, Henri Sool ja Kristjan Kangur.

Eesti naiskonna konkurentideks on Austria, Taani, Islandi, Läti, Luksemburgi, Norra ja Šveitsi sportlased. Meeste arvestuses pakuvad eestlastele konkurentsi Bulgaaria, Taani, Islandi, Iirimaa, Läti, Leedu ja Luksemburgi kergejõustiklased.

Esimene võistluspäev algab harjutusväljakul kell 14 meeste vasaraheitega, peastaadionil on esimene ala 100 m kell 15:15 ning päeva lõpetavad sprindi teatejooksud. Pühapäevane võistlus algab kell 14.30 naiste vasaraheitega harjutusväljakul, peastaadioni võistlus algab kell 15.30 meeste teivashüppega. Päeva viimased alad on 4x400 meetri teatejooksud.