"Selle aasta ettevalmistus on olnud kindlasti erinev võrreldes viimase kolme aastaga, sest ma ei teinud sügiseseid trenne tiimiga koos," toob Niit välja ühe suure muutuse ning jätkab, "võtsin oktoobri ja novembri kindlasti rahulikumalt kui eelnevatel aastatel, sest püüan tippvormi saavutada SEC ja NCAA meistrivõistlusteks."

Arkansase ülikool, kus Niit õpib, korraldab sisehooajal mõlemad eestlase jaoks olulised üliõpilaste võistlused - piirkondlikud (USA kaguosa) meistrivõistlused (SEC) toimuvad Fayetteville`is 22.-24. veebruaril, üleriiklikud (NCAA) samas kohas 8.-9. märtsil. "Kuna sise EM jääb nende võistlustega täpselt samasse perioodi, pole Euroopasse tuleks selleks ajaks kuidagi võimalik," välistab Niit Eesti esindamise Göteborgis märtsi alguses toimuval EM-il.

11. jaanuaril uue aasta esimese stardi tegev Niit ei viibinud jõulude saabumisel kodulinnas Fayetteville`is, vaid hoopis Kanada pealinnas. "Kuna pidin uue üliõpilasviisa tegemise jaoks riigist välja minema, võtsin jõulud vastu hoopis Ottawas.

"Ma ei ole just suurem asi "pühade toitude" mees, toitun hästi iga päev, olenemata olukorrast. Aga kalkun, verivorst ja muu hea on kindlasti plaanis ka siin," ütleb Eesti 100, 200 ja 400 meetri rekordimees lõpetuseks.