Sisehooajal teivashüppes tartaanile kukkudes põrutas Õiglane kanda ja loobus seetõttu mai lõpus Götzises toimuvast jõuproovist. Ta teeb avastardi 16.–17. juunil Ratingenis. Konkurents Berliini EM-i koondisse on tihe. Normi 7850 punktist on tänavu jagu saanud juba neli eestlast: Maicel Uibo (8407), Johannes Erm (8020), Karl Robert Saluri (7934) ja Taavi Tšernjavski (7873). Koondisse pääsemise reeglid on lihtsad: aluseks võetakse hooaja edetabel. Nii et Õiglane peab endale koha välja võitlema. Mullu kogutud 8371 punkti ei maksa midagi.

Tervisest

„Läks ligemale kaks kuud, kuni sain kõndida valuta. Jõusaalis sain kõiki asju siiski teha, välja arvatud rebimist ja rinnalevõttu. Siis otsustasin, et lähen Hispaaniasse laagrisse, soe kliima mõjub hästi. Ilmselgelt väga hea otsus. Kui nädal oldud, sain juba sörkida, laager läks hästi, kand muutus päris heaks ja nüüd saan põhimõtteliselt kõiki asju teha. Götzis tulnuks liiga vara. Kümnevõistluses on vaja hästi joosta. Kui jooksuosa on kehv, vaevled igal alal.”

Sisekonkurentsist

„Kui sisemine konkurents on kõva, arened ise ka hästi. Kuigi nüüd tuleb hakata EM-normile natuke teistmoodi mõtlema. Minul, kelle rekord on 8300 lõpus, võib see norm tulla ka kehva vormi pealt. Aga nüüd, kui on vaja 8100–8200 punkti, et saada koondisse, peab tegema täielikult hea võistluse.”

Koondise koostamisest

„Kiidan seda süsteemi. Mulle isiklikult meeldib, kui samal hooajal on mingi summa tehtud. Ennegi on nähtud, kuidas keegi tuleb eelmise hooaja tulemusega ja siis tal kas õnnestub hästi või ei õnnestu üldse. Seega on see mõnes mõttes hea, aga kui mul oli kerge vigastus, siis oleks muidugi olnud natuke pingevabam minna hooajale vastu (kui eelmise aasta tulemust oleks arvestatud – M. R.). Nüüd tuleb võtta Ratingeni võistlust kui EM-i või MM-i ja täieliku keskendumisega peale minna.”

Teistest eestlastest

„Maicel Uibol tuli õnnestumine ja nüüd ta naudib seda kõike kõvasti rohkem. Ta võib Götzises väga kõva koha saada. Arvan, et tuleb esikolmikusse ja resultaat algaks sel juhul 8500-ga. Ta on väga heas vormis ja tundub, et hoog on hea. Usun, et ka Johannes Erm paneb NCAA finaalvõistlusel kõvasti juurde. Kõik meie kümnevõistlejad on täitsa hästi esinenud.”