"Olen pärast sportlaskarjääri lõpetamist paar korda nädalas trenni edasi teinud. Nädalapäevad tagasi kutsusid isa ja ema mind trennis noortele harjutusi ette näitama ja seal vaatasin, et vorm polegi kõige hullem. Nii tuli ka idee eestikatel kaasa teha," selgitas juba aastaid Skype'is töötav Uudmäe oma osalemise tagamaid.

"Eesti kolmikhüppes on seis hetkel selline nagu ta on. Lisaks planeerivad suured juhid ROK-is kolmikhüppe üldse kavast maha võtta, seega kasutan viimast võimalust," muigab kolmikhüppedünastia teise põlvkonna seni säravaim liige.

Kas harrastajale võiks eesmärgiks olla 15 meetrit? "Üle selle peaks küll hüppama," usub Uudmäe, kes pole pärast 2013. aasta suvel sportlaskarjääri lõpetamist kordagi naelikuid jalga pannud. Nüüd on selleks taas põhjust - meeste kolmikhüpe on Lasnamäe kergejõustikuhallis peetavatel võistlustel kavas laupäeval kell 16.45.

Eesti kõigi aegade sise-edetabelis paikneb Jaanus Uudmäe 2009. aastal Torino sise-EM-i kvalifikatsioonis hüpatud 17.06-ga teisel kohal, tema ees on 30 aastat varem neli sentimeetrit rohkem hüpanud isa Jaak Uudmäe. 

Muide, Jaanuse 23-aastane õde Merilyn Uudmäe hüppas eelmisel nädalavahetusel USA-s Fayetteville'is isikliku rekordi 12.88, mis kergitab ta Eesti kõigi aegade sise-edetabelis esikümnesse, üheksandaks.