"Jah, nüüd, esmakordselt elus, võin tõesti öelda, et enamik aega kulutan sporditegemisele. Ei meenu, et ma kunagi varem niivõrd vähe aega spordivälistele tegevustele oleks pühendanud kui nüüd, alates septembrist," mõtiskleb Jagor.

"Ilmselt suurim erinevus eelnevate aastatega on see, et teen nüüd vahel kaks trenni päevas. See ei tähenda, et ma mahtusid järsult tõstnud oleks, pigem saan lihtsalt treeningud paremini ära jaotada."

Täielikult muust elust Jagor siiski eemaldunud pole. Jätkuvalt annab ta neli päeva nädalas trenne kahele sulgpalli noorterühmale, lisaks meisterdab kevadel valmivat kehakultuuri magistritööd.

"Lõputöö kirjutan vibratsiooni mõjust sportlase soojendusele. Kui suudaksin hüpoteesi positiivse mõju lihastele ära tõestada, tuleks ilmselt endalgi vibratsiooni abil lihaseid stimuleerima hakata," muigab Jagor.

Tänavust sisehooaega alustas Jagor detsembris Pärnus toimunud Karel Leetsari mälestusvõistlusel, läbides 60 meetrit 7,33-ga ning hüpates kõrgust 1.94. Et tema põhiala sisevõistluste kavva ei kuulu, pole olnud põhjust ka spetsiaalselt talvehooajaks valmistuda.

"Ilmselt kaks-kolm starti talvel teen. Võistlen kindlasti Eesti karikal ja meistrivõistlustel (400 meetri distantsil) ning võib-olla kuskil veel," lisab Mehis Viru hoolealune.

Rio olümpiapileti olemasolu annab Jagorile lisaks senisest paremale eelarvele ka võimaluse vormi ajastada just välihooaja suurvõistlusteks. Samuti on ta võtnud aasta esimeses pooles kavva kolm välilaagrit, ühe Lanzarotes ning kaks Portugalis.

"Eks see ole üks kõva pingelangus (et normi ei pea enam püüdma) ning annab loodetavasti positiivse tõuke välihooajale. Oleks ju tore, kui saaksin oma parima jooksu lõpuks ka rahvusvahelisel võistlusel teha," ütleb 25-aastane sportlane.

Ando Palginõmme juhendamisel tõkkeületamiskunstiga tutvust teinud Jagor plaanib heas vormis olla nii juulikuisel Amsterdami EM-il kui augustis toimuval Rio OM-il.

"Ütleme nii, et Euroopa meistrivõistlused on tulemuse mõttes veidi tähtsamad - seal on paremad võimalused mingi koht saavutada. Samas, ma ei pea vist ütlemagi, et olümpia on igale sportlasele igal juhul oluline," lisab Jagor lõpetuseks.