"Ma arvan, et selline aeg oli esimese stardi kohta igati okay," jäi ta oma hoolealuse jooksuga rahule. "Nagu ta ise ütles - selline kindla peale jooks. Oma eelmise aasta rütmis ta veel ei jooksnud."

Tartlasel jäi seljataha pikk ja edukas treeningperiood Portugalis, seejuures Eestit pole ta pärast 10. märtsi väisanudki. "Loodetavasti mai teises pooles on Eestis juba selline ilm, et saab ka siin väljas korralikult trenni teha," avaldab treener lootust.

Kui Shizuokase võistlusele läks Mägi veel tugeva treeningtsükli pealt, siis nüüd vähendab ta tasapisi koormusi - piirdub päevas ühe treeningkorraga ja laseb sisse ka mõned puhkepäevad. 

Järgmise etteaste teeb Mägi 10. mail Kawasakis toimuval IAAF-sarja kolmandal etapil, kus mullu jäi tõkkel komistamise tõttu korralik aeg välja jooksmata. Oma sünnipäeva - Rasmus sai täna 23-aastaseks - mulluse EM-i hõbe eriti tähistada ei saa, sest Jaapanis seikleb ta üksi. Kogu "Jaapani-turnee" ideeks on mõistagi tänavuse Pekingi MM-i tarbeks Aasia kliima ja sealse aklimatiseerumisega tutvust teha.

Pärast Kawasaki võistlust naaseb Mägi Euroopasse ja asub valmistuma 30. mail toimuvaks Eugene'i Teemantliiga etapiks. Kuigi mõni aeg tagasi selgus, et Mägi oleks olnud oodatud ka mai keskel Dohas toimuvale Teemantliiga avaetapile, otsustati sellest variandist loobuda - vastasel korral tulnuks Jaapani-reisi muuta/ära jätta. Eugene'is teeb oma hooaja esimese Teemantliiga stardi teinegi Euroopa tõkkespets, kodusel Zürichi EM-il kuldmedali võiduga üheks Šveitsi populaarsemaks sportlaseks kerkinud Kariem Hussein.

---

Kui Eesti meediakanalites jäi eile Shizuoka jooksu võitja nimi ja aeg selgusetuks, siis saagu seegi viga nüüd parandatud. Kümne tõkkega kaetud staadioniringi läbis kõige kiiremini Brasiiliat esindav Mahau Suguimati, kelle aeg oli 49,65. 30-aastase Suguimati isiklik rekord on Rasmuse omast (48,54) vaid veidi nõrgem - 48,67. Muide, et ladina tähestikku kasutav maailma meedia võistluse tulemusi ei kajastanud, tuli võitja väljaselgitamiseks tõlkida otsingusõnad esmalt jaapani keelde ja hiljem tagasi meie tähestikku...
Cuba's Cisneros jumps the final hurdle in the men's 400m hurdles final at the Pan American Games in Guadalajara