Start 10-kilomeetrisele põhidistantsile antakse kell 12 Kesk tänavalt kultuurikeskuse Sinilind eest. Lastedistantsid (300-800 m) algavad kella 11-st. Elva Jooksusarja avab traditsiooniliselt olümpiavõitja Erki Nool.

Kuna jooks kulgeb osaliselt ka sõiduteedel või ületab neid, siis paluvad korraldajad autojuhtidelt pühapäeva keskpäeva aegu ettevaatust ja kannatlikkust ning vajalik on järgida liiklusreguleerijate märguandeid.

Viivitustega liikluses tuleb arvestada ennekõike Elva Kesk tänaval, Puiestee tänaval, Turuplatsi ümbruses ja Elva politseimaja esisel ristmikul. Kesk tänaval on jaamast turuplatsile viiv suund suletud ja ümbersõit läheb Apteegi, Pargi ja Jaani tänava kaudu. Liiklus on häiritud ka Kalda ja Supelranna tänaval. Rada jõuab ka Tiigi, Tähe ja Uuele tänavale, kus jooksjaid turvavad ja autojuhte abistavad vabatahtlikud (manuses rajakaart).

Elva tänavajooksu peetakse alates 2009. aastast. Eelmisel aastal võitsid tänavajooksu Allar Lamp ja Grete Tõnne. Tänavu on kohale oodata mitmeid tippe, teiste seas Elvast pärit laskesuusataja Indrek Tobreluts ning Keenia jooksumees Ibrahim Mukunga. Auhinnalaua eest on hea seisnud peamiselt Sportland ja Nike ning Marepleks, jooksjaid ootavad hernesupp ja B`est mineraalvesi ning osalejamedal. Praeguseks on eelregistreerunud 193 jooksjat.

Sellel hooajal on Elva Jooksusarjas tulemas veel 7,2 kilomeetrine Elva järvedejooks 23. augustil ning sarja lõpetab 3-kilomeetrine raske rajaga Elva mäejooks 25. oktoobril.