Delegatsiooni juhi Taivo Mägi sõnul on koondis konkurentsivõimeline ja lisas: "Kohustust medaleid võita noortele pandud ei ole, kuid loodetavasti õnnestub nii mõnelgi meie noorel võistluses kõrgete kohtade nimel ka oma sõna sekka ütelda."

"Kohapealsed tingimused loodetavasti tõstavad meie koondise konkurentsivõimet. Ilm võistluspäevadel tõotab tulla +18 kuni +20 kraadi ja ehk natuke sajab ka vihma. Eestlase jaoks tavapärased olud, ei midagi erilist, kuid nii mõnegi lõunapoolsema riigi delegatsioonide juhid paistavad "jahedate" olude pärast veidi muretsevat," kirjeldas ilmekalt olusid võistluspaigas Mägi.

"Väike küsimus on siiski õhus ka meie koondise jaoks. Kui võistlus toimub 500 meetri kõrgusel merepinnast, siis meie majutuskoht asub 1000 meetri kõrgusel. Kuidas sportlased antud oludega kohanevad, selgub alles võistlusel," sõnas Mägi.

"Kui saavutusvõimet see ehk oluliselt ei pärsi, siis enesetunnet võib mõnel noorel ehk mõjutada küll. Väga muretsema siiski ei pea, sest tervislike kaebuste korral on abi omast käest võtta, koondisega on kaasas arst Virve Vask."

Omaealiste maailma hooaja edetabelis on Eesti koondislastest kõrgeimal positsioonil odaviskaja Liina Laasma (Pärnumaa SL), kes selle aasta BIGBANK Kuldliiga Tartu etapil visatud tulemusega 50.78 on hetkel 5. kohal.

Mitmevõistleja Taavi Sarapuu (Võru Lõunalõvi) hoiab hoiab poiste kaheksavõistluses kevadel püstitatud Eesti noorte rekordiga 5820 punkti maailma edetabelis 6. kohta.

Kõrgushüppaja Eleriin Haas (Pärnu Altius) ei mahu oma suvehooaja senise parima tulemusega (1.77) hetkel parimate sekka, kuid talvehooajal püstitatud suurepärane isiklikrekord 1.84 on kindlasti omaealiste tipptasemel tulemus maailmas.

U18 MM-il startivad Eesti sportlased:

Rasmus Mägi (Tartu Ülikooli ASK) 400m tj
Maicel Uibo (Põlva KJK) kõrgushüpe
Meelis Siimson (Nõmme KJK) kaugushüpe
Rasmus Rooks (Active TC) kaugushüpe
Ragnar Mikomägi (Audentese SK) vasaraheide
Indrek Reisberg (Tartu Ülikooli ASK) odavise
Taavi Sarapuu (Võru Lõunalõvi) kaheksavõistlus
Eleriin Haas (Pärnu Altius) kõrgushüpe
Ellina Anissimova (NPSK Narvic) vasaraheide
Liina Laasma (Pärnumaa SL) odavise

Eesti sportlasi abistavad MM-il treenerid Tõnu Kaukis, Huko Linnas ja Jaan Tamm. Koondise arst on Virve Vask ja delegatsiooni juht Taivo Mägi.

Tänavustel noorte maailmameistrivõistlustel osalevad 183 riigi kergejõustikukoondised kokku 1350 sportlasega.