Noorsoo klassis (U23) võistelnud Tambet saavutas 6223 m pikkusel distantsil 60 jooksja konkurentsis 25. koha ajaga 24.02, kaotades võitjale 1.39, teatab Jooksuportaal.

Euroopa meistriks selles vanuseklassis krooniti Rhona Auckland Suurbritanniast ajaga 22.23. Hõbemedalile jooksis bulgaarlanna Militsa Mircheva 22.25-ga ja pronksile venelanna Gulshat Fazlitdinova 22.28-ga.

Tambet ise oma tulemusega rahul ei olnud. "Ütlen otse - minu jaoks osutus jooks täielikuks pettumuseks. Madalaimaks eesmärgiks seadisin Kaur Kivistiku eelmise aasta 19. koha üle jooksmise, aga südames lootsin kohta esimese 12 hulgas. See oli täpselt minu rada. Minu ilm, minu kõrgus merepinnast - midagi pole süüdistada peale enda. Oma peas rikkusin asja ära. Olen viimased 3 nädalat nii üle mõelnud, et kui stardist halvasti välja sain, andsin lihtsalt alla," rääkis Tambet

Positiivse külje pealt lisas Tambet, et on alles nii värske jooksus ja läheb Bulgaariast koju tundega palju paremaks saada ja ükskord Eestile kusagilt mõni hea koht tuua. "Krossijooks peaks Eesti rahvusspordiala olema. Murdmaasuusatamine on tore küll. Tegin seda pool oma elu, aga seal läheb enamus energiat tingimuste otsimisele. Nagu Bulgaaria näitas, on krossijooksuks vaja ainult muda, metsa ja sitkust. Seda meil ju on," märkis Tambet.

Naisjuunioride klassis võistelnud Birgit Pihelgas sai 4158 m pikkusel distantsil 76 naise konkurentsis 64. koha ajaga 16.33. Eestlanna kaotas võitjale 2.20. Euroopa meistritiitli võitis türklanna Ermine Hatun Tuna ajaga 14.13. Kaks järgmist medalit kuulusid brittidele. Hõbemedalile tuli Jessica Tudd 14.18-ga ja pronksile Lydia Turner 14.25-ga.

Meeste põhiklassis tuli jooksjatel läbida 9987 meetrit. Tiidrek Nurme sai 71 jooksja seas 43. koha ajaga 34.31. Kanada päritolu väliseestlane Karl Robertson katkestas, sest väänas jalga.

"Tegemist on hüppeliigese kerge vigastusega, sest Robertson tuli omal jalal rajalt ära," vahendas võistluspaigast Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi. Tema sõnul kulges jooks väga rasketes oludes. Hommikul, naiste jooksude ajal püsis trass veel lumine ja kõva, kuid meeste põhiklassi stardiks oli rada pehme ja poriseks muutunud. "Öösel külmetab, aga päeval näitab termomeeter +10 kraadi sooja. Rada küll rulliti, aga paremaks suurt ei läinud," rääkis Teigamägi.

Kohe algul eraldusid teistest Aafrika päritolu Türgi esindajad Polat Kemboi Arikan ja Ali Kaya, kes katsid esimese 1,1 km pikkuse ringi 3.37-ga. Arvestastes porist ja kohati ka lumist rada, ei ole see sugugi kehv aeg. 2,2 km vaheaajaks fikseeriti liidritel 7.07. Selleks ajaks liitus nendega kolmas Aafrika päritolu jooksja, Hispaania esindaja Alemayehu Bezabeh. Kui läbitud oli 4,4 kilomeetrit, kasvas esikolmiku edu lähima jälitaja ees 31 sekundile. Poolel maal hakkasid liidrid üksteise järel ringiga mahajääjaid püüdma. Viimasel ringil rebisid Arikan ja Kaya Bezabehi eest ära ja tagasid Türgile kaksikvõidu.

Euroopa meistritiitli võitis Polat Kemboi Arikan ajaga 32.19. Täpselt sama aja sai kirja teisena lõpetanud Ali Kaya. Pronksmedal kuulus Hispaania esindajale Alemayehu Bezabehile 32.30-ga.