400 meetri tõkkejooksu võit läks kodupubliku rõõmuks šveitslasele Kariem Husseinile ajaga 49,16 sekundit. Mägi oli 21 sajandiku võrra aeglasem, kolmandana lõpetanud iirlane Thomas Barr kaotas juba 61 sajandikuga. Tõsi, ükski MMi finalist täna starti ei tulnud ning tänane jooks ei läinud ka Teemantliiga arvestusse kirja. TULEMUSED

Kettaheites alustas Kanter kõige vihasemalt, nelja vooru järel juhtis ta 64.38-ga. Jõuproovi lõpus said end käima ka poolakad, viiendas voorus lennutas Robert Urbanek ketta 65 meetri ja 78 sentimeetri kaugusele, viimases voorus heitis maailmameister Piotr Malachowski 65.04. Kanter vastata ei suutnud ning sai lõpuks kolmanda koha.

Eestlase tänane seeria: 62.25, 64.22, 64.38, 0, 0, 0. Kanter edestas MM-hõbedat Philip Milanovit (Belgia), kes sai kirja 63.04, järgnesid Vikas Gowda (India) 62.73, Apostolos Parellis (Küpros) 62.62, Martin Wierig (Saksamaa) 61.72 ja Jason Morgan (Jamaica)58.52. MMil pika heite napilt üle astunud sakslane Christoph Harting jäi 57.04ga viimaseks. TULEMUSED.

„Tingimused olid kehvapoolsed, vihma hakkas juba esimeste voorude ajal sadama,“ rääkis Kanter. „Teised olid hädas rütmi leidmisega, mul õnnestus oma asja teha. Mingil hetkel tekkis lootus, et äkki õnnestub kõrgem poodiumikoht ära võtta, aga lõpuks said paremad mehed ühe katse pihta. Mul viimastes voorudes enam ei õnnestunud. Poodiumikoht on igal juhul positiivne. Tulin siia mõttega mõni MM-medalist kotti panna ja ühe puhul see õnnestuski.“

Kokkuvõttes vast tõestasid Teemantliiga korraldajatele, et sind tasub jätkuvalt võistlema kutsuda? „Ikka tasub, oma teen ära,“ muigas 36-aastane Kanter, keda Londoni etapi korraldajad stardinimekirja mahutada ei suutnud.

Järgmise võistluse teeb Kanter pühapäeval Kohilas heitjate seeriavõistluse finaaletapil, 13. septembril võtab ta Varssavis taas mõõtu poolakatelt. „Praegu on vorm täitsa okei, äkki õnnestub oma hooaja tippmarki parandada,“ sõnas tänavu 66.02 heitnud Kanter.

Ka Teemantliiga kokkuvõttes läks kaksikvõit Poola: 1. Malachowski 21 punkti, 2. Urbanek 19, 3. Milanov 6, 4. Kanter 3, 5. Gowda 2.

"Võistlus oli hea, kuid ring veidi libe," rääkis Malachowski. "Mu vorm on suurepärane, viimane trenn läks väga hästi. Tahtsin heita 70 meetrit. Võitsin küll Teemantliiga, kuid selle võistlusega ma rahul pole. Loodetavasti saavutan 70 meetrit varsti, võibolla Berliinis."

Täiesti rahul polnud ka võidumees Urbanek. "Suurepärane, et võitsin, aga olen veidi pettunud, et kokkuvõttes teiseks jäin. Olin võidule väga lähedal, kuid viimasel katsel heitis Piotr end siin teiseks ja tuli üldvõitjaks. See on sport! Pekingis olin veidi haige, nüüd tunnen, et olen väsinud, kuid pingetest prii."

Meeste teivashüppes võidutses kanadalasest maailmameister Shawnacy Barber, kes viis isikliku rekordi 5.92ni. Naiste kaugushüppes edestas Ivana Spanovic (Serbia) napilt Tianna Bartolettat, tulemused olid 7.02 ja 6.97. KÕIK TULEMUSED

ENNE VÕISTLUST

Mõlema mehe jaoks on see esimeseks stardiks pärast Pekingis lõppenud MM-i ning kahtlemata soovivad eestlased suurvõistluseks ajastatud tippvormi najal häid tulemusi näidata veel ka Šveitsis.

Eesti aja järgi kell 18:55 algavas meeste kettaheites tuleb ringi kokku MM-i paremik. Lisaks maailmameistrivõistluste neljandale mehele Kanterile on kohal ka Piotr Malachowski (Poola), Philip Milanov (Belgia) ning Robert Urbanek (Poola).

Lisaks neile neljale mehele tulevad heiteringi veel Apostolos Parellis (Küpros), Martin Wierig (Saksamaa), Vikas Gowda (India), Christoph Harting (Saksamaa) ning Jason Morgan (Jamaica).

Mägi alal on konkurents oluliselt lahjem, sest MM-finaali pääsenud meestest ei stardi Zürichis kedagi. Eestlase kõrval hakkavad kell 22:36 algavas jooksus võitu püüdma Euroopa meister Kariem Hussein (Šveits), iirlane Thomas Barr, belglane Michael Bultheel, kuubalane Omar Cisneros, britt Niall Flannery, nigeerlane Miles Ukaoma ning jamaicalane Annsert White.

Mägi jagab selles seltskonnas oma hooaja tippmargiga 48,65 teist-kolmandat kohta.