Kaugushüppekast rajatakse jaama avatud galerii ette, kuhu püstitatakse pealtvaatajatele ka tribüünid, ütles Delfile Peeter Tishler, kes korraldab võistluse koos oma venna Veikoga. Raudteejaama perroonile ehitatava hoovõturaja pikkuseks on 45 meetrit, millele paigaldatakse Mondo rajakate. 

Peeter Tishleri sõnul tuli neil idee kaugushüppevõistlus korraldada, sest Eestis on see ala väga konkurentsitihe ja üks selle ala edukamaid, Tõnis Sahk (isiklik rekord 7.99) on Haapsalust pärit. “Kaugushüpe on Eestis üks väheseid alasid, kus võitja pole ette kindel. Toome Haapsallu võistlema ka lähiriikide sportlased. On ju Soomes hetkel kolm kaheksa meetri meest, tugevaid hüppajaid leidub ka Lätis, Leedus ja mõistagi Venemaal. Arvatavasti võistleb 20. juunil Haapsalus umbes kümme meest.”

Eestlastest on lisaks Sahale valmis ligi kaheksa meetri lähedusse hüppama ka Eesti tänavuse sisemeistritiitliga üllatanud jooksja Rasmus Mägi (rekord 7.83), kolmikhüppaja Jaanus Uudmäe (7.87), Rain Kask (7.67), Meelis Siimson (7.62), Mihkel Saks (7.55), kolmikhüppaja Igor Sjunin (7.59) ning miks mitte mõni mitmevõistleja. 

Kaugushüppe show-võistlus on publikule tasuta. Publiku meelt tuleb lahutama ka ansambel Apelsin.