Võistluste traditsioonilisel peaalal meeste odaviskes on üles antud viis 80-meetrimeest: Uzbeki rekordimees Ivan Zaitsev (85.03), Valgevene meister Uladzimir Kazlau (82.86), ukrainlane Oleksandr Nychyporchuk (81.65), Eesti hooaja edetabelijuht Tanel Laanmäe (81.96) ja Marko Jänes (80.33). Maailmameistrivõistluste A-norm on 83.50 ja B-norm 81 meetrit, teatab EKJL.

Meeste kettaheites näeb Tartu publik juunioride maailmarekordimeest Mykyta Nesterenkot (isiklik rekord 65.31), rootslasi Leif Arrheniust (64.46) ja Daniel Stahli (62.16). Eesti meestest on kohal tunamulluse Daegu maailmameistrivõistluste neljas ja Universiaadi kuldmedalimees Märt Israel, Aleksander Tammerti juhendamisel harjutavad Martin Kupper ja Priidu Niit, kes kõik on võtnud sel hooajal sihikule Moskva MM-normatiivide alistamise (A-norm 66.00 ja B-norm 64.00).

Kuulitõukes on kohal Taani 20-meetri mees Kim Christensen (20.39) kellega saavad rinda pista Eesti selle ala paremad.

Naiste kaugushüppes teeb mitmeaastase võistluspausi järel oma avastardi juunioride maailma- ja Euroopa meister kolmikhüppes tartlanna Kaire Leibak. Selle ala eeldatav favoriit on aga lätlanna Lauma Griva, kelle isiklik rekord 6 meetrit ja 88 sentimeetrit on ühe sentimeetri võrra parem Ksenija Baltale kuuluvast Eesti rekordist. Meeste kaugushüppes on võistlustules Eesti paremikku kuuluvad Rain Kask, Henrik Kutberg ja Jaanus Uudmäe.

Naiste teivashüppes on tartlastel võimalus kaasa elada Reena Kolli ja Lembi Vaheri duellile. Meestest astub Eesti parematele Veiko Kriiskile ja Tarmo Riitmurule vastu Läti meister Mareks Arents (isiklik rekord 5.60). Naiste kõrgushüppes teeb oma hooaja avastardi Grete Udras, kelle isiklik rekord on kahe aasta eest Tartus hüpatud 1.92.

Meestele kavasolevas miilijooksus on stardis kogu Eesti keskmaajooksu paremik, kes on võtnud sihikule Tiidrek Nurmele kuuluva Eesti rekordi 3.59,74. Rekordimees on seekord lubanud olla rekordiürituse „jäneseks“. Rekordijooksuks loob head eeldused jooksu tugev koosseis. Eesti meeste kõrval on stardis Läti 1500 meetri jooksu rekordiomanik Dmitrijs Jurkevics, Volodymyr Kuts Ukrainast ja Tuomo Salonen Soomest. Naiste kaheksasaja meetri jooksus on Eesti parematele tugevad vastased ukrainlannad Olena Zhushman (isiklik rekord 1.59,32) ja Anastasiya Tkachuk (2.00,37).

Võistlused Tartus, Tamme staadionil algavad homme kell 17 meeste teivashüppega. Pealtvaatajaile on pääs võistlustele tasuta.