Põhja-Itaalia väikelinnas toimunud võistlusel jäid 25-aastase mitmevõistleja tulemused oodatust kehvemaks. Kaugushüppes oli tema tulemus 5.93, 100 meetri tõkkesprindis näitas ajamõõdik eestlanna finišeerides aega 13,62.

"Kauguses tõukasin kõigil kirja läinud hüpetel pakust kahe pöia kauguselt ära. Samas mitu katset astusin napilt üle," nentis Šadeiko, kelle sammu vaatas Roveretos olude sunnil mänedžer Aivar Karotamm. Samas tegi talle heameelt, et EM-il võistlemist seganud reielihas enam tõsiselt tunda ei andnud.

Tõkkejooksus jäi Šadeiko rekordist 34 sajandiku kaugusele. "Ega 1,7-meetrine vastutuul ja hetkevorm palju paremat aega lubanudki välja joosta," tõdes ta.

Paar päeva varem viskas Šadeiko aga heitjate seeriavõistlusel oda hästi, parimal katsel mõõdeti tulemuseks 48.59. "See oli mu viimaste aastate üks stabiilsemaid seeriaid. Ei saagi aru, et mis ma kogu varasema hooaja odas teinud olin."

Kui pärast Zürichi EM-i kaalus Anne ja Taivo Mägi hoolealune ka septembri teises pooles toimuval Talence`i mitmevõistlusel osalemist, siis sellest plaanist loobuti. Hooaja viimaseks etteasteks jääb Šadeikol seega laupäeval Valgas toimuv Smiltene-Valga odaviskevõistlus.

Uue hooaja plaanidest rääkides tõdes Šadeiko, et vajaliku võistluspraktika saamiseks on oluline teha kaasa ka sisehooaeg, mille kulminatsiooniks on Praha sise-EM.