Raplamaa tugevaimal kergejõustikukuvõistlusel on oodata põnevaid ja kõrgetasemelisi heitlusi, sest kohal on mitmed Euroopa paremikku kuuluvad kergejõustiklased.

Alanud hooaja esimese võistluse Eestis teeb olümpiavõitja Gerd Kanter, kes möödunud aastal heitis Kohilas maailma edetabeli liidritulemuseks kettaheites 71,64 meetrit. Kui Gerd Kanter peaks täna Kohilas püstitama maailmarekordi, siis loosib BIGBANK publiku seas välja 100 000 krooni.

Meeste odaviskes tuleb tõsine duell Pekingi ja Ateena olümpiamängude hõbemedalimeeste lätlaste Vadims Vasilevskise (isiklik rekord 90.73) ja Ainars Kovalsi (86.64) vahel.

Kuulitõukes on Taavi Peetre ja Raigo Toompuu vastaseks möödunud nädalal võimsa isikliku rekordiga (21.63) maailma edetabeli viiendaks meheks tõusnud Maris Urtans Lätist.

Kaugushüppes teevad pika vigastusepausi järel avastardi Barcelona EM-le püüdlevad Tõnis Sahk ja Jaanus Uudmäe. Naistest on kohal tugevad venelannad Olga Balajeva (isiklik rekord 6.69) ja Tatjana Voikina (6.75). Harva kavasolevas 300 meetri jooksus tuleb starti Eesti väledaim veerandmailer Maris Mägi. Eesti tipptulemus (38,19) kuulub sel distantsil Egle Uljasele.

 BIGBANK Kuldliiga Kohila etapp algab täna õhtul kell 15.30 10 000 meetri Eesti meistrivõistlustega. Meeste seas läheb peafavoriidina starti vanameister Pavel Loskutov. BIGBANK Kuldliiga põhiprogramm algab kell 17. Meeste kettaheite algus on 18.30.

Pilet pealtvaatajaile maksab 50 krooni, üliõpilastele ja pensionäridele 25 krooni. Kooliõpilastele ja pisematele on sissepääs tasuta.