Eesti koondise üheks suurimaks medalipretendendiks on kettaheitja Gerd Kanter, kes täna Radisson Blu hotellis toimunud EM-i tutvustusüritusel esikolmiku sihi selgelt ka välja käis.

„Helsingist pärineb minu esimene tiitlivõistluste medal. Miks ei võiks selgi korral sealt medaliga koju tulla?“ lausus 2005. aasta Helsingi MM-ilt hõbemedali võitnud Kanter. 

Ühtlasi on Pekingi olümpiavõitjal toonase võistlusega seotud ülimalt soojad mälestused. „Igal pool, kuhu vaatasin, olid Eesti lipud. Lisaks hüüti ja toetati eesti keeles – võib öelda, et oli vähemasti poolenisti koduvõistlus,“ lisas ta. 

EM-i peasekretäri Esa Honkalehto sõnul on nende sooviks saada staadionile kõigil viiel päeval täismaja pealtvaatajaid. „Pileteid on küll järel, aga müük läheb hästi,“ lisas ta. Odavaimad piletid eelvõistlustele maksavad 12 eurot ning finaalidele 19 eurot. Lisaks oodatavale kuni 200 000 inimesele, kes viie päeva jooksul EM-i koha peal külastaksid, on eeldatav teleauditoorium suurusjärgus 300-400 miljonit. 

Kergejõustiku EM Helsingis toimub 27. juunist 1. juulini ning medalite eest asuvad võistlema 50 riigi koondised. Võistluse maskotiks on Appy.