Kollektsioneerimismeenetele spetsialiseeruv Eesti Mündiäri andis välja Eesti edukaimale kettaheitjale Gerd Kanterile pühendatud kuldplaadi, mida on vermitud ainult 1000 eksemplari. Eesti Mündiäri juhataja Monica Kitsingi sõnul on Gerd Kanterile pühendatud meeneplaat tunnustuseks sportlase suurepäraste saavutuste ja kindlasti ka hiljutise Euroopa meistrivõistluse hõbeda eest.

“Helsingi on ainuke linn, kust olen võitnud kaks tiitlivõistluste medalit: maailmameistrivõistluse hõbe 2005. aastal ja äsja võidetud Euroopa meistrivõistluse hõbemedal. Üks põhjus on kindlasti selles, et võistlen seal peaaegu nagu kodus. Soomlased elavad oma hõimuvennale rõõmuga kaasa ja see annab mulle palju jõudu. Hõbe on küll hea tulemus, kuid kuld on veelgi parem. Mina ja mu tiim oleme maksimalistid, seepärast teeme kõik, et Helsingis võidetud hõbemedalile lisanduks kuldmedal Londonist,” kommenteeris Gerd Kanter hiljutist saavutust.

“Gerd Kanter on tuntud oma meelekindluse poolest ja on paljudele noortele sportlastele innustuseks ja suureks eeskujuks. Tahame kuldse meeneplaadi väljalaskmisega avaldada Gerdile au, soovida talle edu tulevastel olümpiamängudel ning ühtlasi toetada ka tulevasi olümpiavõitjaid,” lisas Kitsing.

Nimelt suunab Eesti Mündiäri osa kuldplaadi müügist saadud tulu noorte sportlaste preemiafondi, mida annab iga aasta välja Evelin Ilves koostöös Gerd Kanteri peasponsori Nordea pangaga. “See tähendab, et soetades Gerd Kanterile pühendatud kuldplaadi, saab igaüks toetada Eesti noori sportlasi,” lisas Monica Kitsing.

Gerd Kanteri meeneplaati on vermitud kahes variandis: hinnalisem puhtast kullast plaat ja soodsam 24-karaadise kullaga kaetud pronksplaat. Plaadil on kujutatud ketast heitvat Gerd Kanterit. Gerd Kanteri plaat on pakendatud kollektsioneerimiskarpi ja varustatud vastava sertifikaadiga. Plaati saab soetada alates juulist ainult Eesti Mündiärist.