"Ilmselt on meil võimatu seda võistlust võita. Arvan, et oleme siiski võimelised üllatama. Kui mu partner on heas vormis, võime tulla kolmandaks. Kui homme puhuks sama kõva tuul nagu täna õigest suunast, olen võimeline heitma 68 meetrit, kui aga valest suunast, siis üle 64 meetri pole loota," arvas Harting.

Pärast statistika uurimist, mille kohaselt juhivad meeskondlikus arvestuses hooaja edetabelit hollandlased Erik Cadee ja Rutger Smith kombineeritud tulemusega 134.72, küsis Harting pressikonverentsil enda kõrval istuvalt Aleksander Tammertilt, millal hollandlased Tallinnasse saabuvad. Kuuldes vastust "Täna väga hilja õhtul", ütles ta: "Väga hea!"

Tänavustel ERGO maailmamängudel sooritatavad kõik võistlejad neli katset, tulles vastu võistlusest otseülekannet tegevale ETV soovile mahutada üritus 80 minuti sisse. Hartingule, kes põlvevigastuse tõttu korraga niikunii ainult kuus kuni kümme heidet teha saab, sobib selline formaat ideaalselt.

"Kuue katsega veniks võistlus kahetunniseks. Ilmad ei ole enam nii soojad. See oleks liiga pikk aeg. Niimoodi on ka võistlus kompaktsem ning meediale ja publikule paremini jälgitav," ütles Harting.

Homse võistluse favoriidiks peab Harting Eestit. "Neid on kodus ilmselt võimatu võita. Mõlemad on praegu heas vormis," sõnas ta.

Gerd Kanter ootab endalt hooaja keskmise lähedast tulemust. "Mu kõikide heidete kesmine on praegu 65,87. Loodame, et õnnestub selle lähedale heita. Oleks hea, kui Israel annaks tugeva panuse ja me saaksime võidelda kõige kõrgema koha nimel. Võiduks peaks piisama kuskil 130 meetrisest sooritusest," ütles Kanter.

Loe pikemat usutlust Robert Hartinguga homsest Eesti Päevalehest