Eesti Kergejõustikuliidu mitmevõistluse alarühma vastutava treeneri Tõnu Kaukise sõnul on superliigal võistlevate sportlastel põhiettevalmistus tehtud ning laagris antakse vormile viimast lihvi. "Kuna superliiga on võistkondlik võistlus, on laagri üheks eesmärgiks meeskonnavaimu tugevdamine ja teiste koondiseliikmete parem tundmaõppimine," selgitas Kaukis. "Samuti püüame sportlastele tagada paremad tingimused taastumiseks ja vajalikeks protseduurideks. Näiteks oleme mitmevõistlejate laagrisse kaasanud füsoiterapeudid Martin Vahimetsa ja Marko Mehise ning kergejõustikukoondise arsti Mihkel Mardna," lisas Kaukis.

Lisaks meeskondlikule eesmärgile - võita kodupubliku ees Euroopa karikavõistluse superliiga - astub iga mitmevõistleja superliigal võistlustulle ka isiklike eesmärkidega. Koondise esinumbri Mikk Pahapilli jaoks on olulisim kindluse leidmine ja kinnituse saamine, et Barcelona EM-i poole liigutakse õiges rütmis. "Hooaja peaeesmärk on teha hea tulemus ja saavutada kõrge koht Barcelona EM-il. Samas ootan superliigal kindlasti hooaja avavõistlusest paremat tulemust mitmel üksikalal ning ka ka võistluse kogusummas," lisas Pahapill.

Andres Raja sõnul jätkuvad treeningud, kuid hetkel muret tegeva pisivigastuse tõttu ta oma seisundit kommenteerida ei julge. "Kindlasti annan endast kõik oleneva, et saaksin kodupubliku ees võistelda," ütles Raja.

Juuni alguses Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusel kaasa teinud Mikk-Mihkel Arro ja Tarmo Riitmuru hinnangul on kahe võistluse vahelised kolm nädalat olnud taastumiseks piisavad. "Superliiga võistlusel on minu jaoks suur kaal, sest see on hea võimalus kindlustada endale Barcelona EM-i koondise koht," ütles Arro. Eesmärgi teenida välja koht EM-i koondises on püstitanud ka Riitmuru. "Kuigi soov Barcelonasse pääseda on suur, ei saa ma võistkonna võistlusel individuaalseid eesmärke esiplaanile seada. Targalt võisteldes ei pea ma EM-i tasemel tulemusega ehk 7725 punktiga koondise koguskoori toetamist võimatuks," sõnas Riitmuru.

Seitsmevõistlejate esinumber Grit Šadeiko usub, et naiskonnal on potentsiaali saavutada tulemus, mis tagaks vähemalt püsimajäämise superliigasse. "Olen rahul, kui minu panus koondise resultaati ületaks EM-normi ehk 5900 punkti," sõnas Šadeiko. Juuni alguses elu esimese seitsmevõistluse teinud Veera Baranova oma tulemust prognoosida ei julge. "Loodan küll koguda suurema punktisumma kui Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusel (5569p), kuid ala on minu jaoks uus ja kogemuste pagas veel väike. Plusspunkte on lihtne juurde arvutada, kuid reaalsuses on pisut raskem ootusi täies mahus realiseerida. Kindlasti püüan parimat," ütles Baranova.

Varasematel aastatel rahvusvahelistel noorte tiitlivõistlustel osalenud Mari Klaup peab võimalust esindada Eestit Euroopa karikavõistluste tugevaimas liigas väga vastutusrikkaks. "Vastutus ja pinge on suur, sest mõnel alal ebaõnnestudes ei vea sa alt mitte ainult iseennast, vaid kogu koondist. Minu jaoks on eelolev superliiga võistlus senise sportlastee tugevaima konkurentsiga võistlus, mis teeb meeldivalt ootusärevaks," sõnas Klaup.

Täna Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonnas bakalaureusetööd kaitsnud Anne Viskov kinnitas, et superliiga koondisesse pääsemine oli tema väga oluline. "Katsevõistlusel ei läinud kõik alad nii hästi kui soovisin ning esialgu kartsin koondisest väljajäämist. Nüüd, kus kutse on olemas, lähen püüdma isiklikku rekordit ning eesmärgiks on panustada koondise tulemusse vähemalt 5500 punkti," ütles Viskov.

Eesti koondis superliigal:

Kümnevõistlejad: Mikk Pahapill (8255p), Andres Raja (8119p), Mikk-Mihkel Arro (7779p), Tarmo Riitmuru (7626p). Varus on Aigar Kukk (7632p) ja Hendrik Lepik (7458p). Seitsmevõistlejad: Grit Šadeiko (5813p), Veera Baranova (5569p), Mari Klaup (5566p), Anne Viskov (5351p). Varus on Moonika Kallas (5226p).