Selle eeljooksu võitis Grenada sprinter Bralon Taplin 46,24-ga. Niitu, kelle isiklik rekord on 45,99, edestasid ka türklane Yavuz Can (46,82) ja jamaikalane Ricardo Chambers (47,07).

Edasi pääsesid iga eeljooksu (kokku 5) kaks esimest ning lisaks kaks kiiremat aegadega. Ülejäänud eeljooksude kiireimad olid Trinidadi sprinterid Deon Lendore ja Lalonde Gordon vastavalt 46,40 ja 46,72-ga, Katari jooksja Abdalelah Haroun 46,15 ja tšehh Pavel Maslák 46,57-ga.

Niit sai kokkuvõttes 27 sportlase konkurentsis 19. koha.

Niit alustas julgelt, püsis 300 meetrit Taplini kannul, kuid kangestus lõpusirgel. "Tunnen pettumust. Ei olnud õige asi, oleks tahtnud edasi pääseda. Samas olen tänulik selle võimaluse eest," lausus Niit. "300 meetrit püsisin hooaja edetabelijuhiga koos. Teadsin, et ta on kiire mees, plaan oli temast hammastega kinni hoida. Paraku mul pole vajalikku ettevalmistust, et lõpuni vastu pidada. Pole piisavalt lõtvust."

Eesti 100, 200 ja 400 meetri rekordimees tunneb, et olümpiahooaja eel tuleks midagi ettevalmistuse osas muuta. "Mingid korrektiivid tuleb treeningplaanide osas teha. Mitte et ma vähe treeniksin, aga metoodikat tuleb muuta. Tundub, et oleme Arkansases jooksnud liiga lühikesi lõike, mille pealt on raske 400 meetrit hästi joosta," arutles Niit pool tundi pärast MM-starti.

USA-s Arkansases harjutanud Niidu viisa lõppeb ning ta naaseb Eestisse. Praegu pole selge, kuidas ta jätkab valmistumist suvehooajaks.