Täna Tallinna Lauluväljakul juba kolmekümne esimest korda toimunud Tallink Maijooksu võitis kolmandat aastat järjest ja üldse juba neljandat korda Liina Tšernov spordiklubist Jooksupartner, läbides seitsmekilomeetri pikkuse raja kahekümne kolme minuti ja kahekümne kaheksa sekundiga.

Teise koha saavutas kõigest 13-aastane Luna-Aleksandra Lagoda Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, jäädes võitjast maha vaid 21 sekundiga. Kolmandaks tuli Kaisa Kukk klubist Treeningpartner.

Traditsioonilisest kevadisest tervisespordipeost sai osa ligi viieteist tuhat erinevas vanuses liikumisharrastajat. Seekordsel Tallink Maijooksul oli esindatud üle neljasaja ettevõtte ja kollektiivi. Suurima ettevõtte karika võitis Põhja Eesti Regionaalhaigla, kes oli väljas kahesaja viiekümne liikumisest lugupidava töötajaga.

Eakaim daam tänavusel Maijooksul oli 85-aastane Aino. Kakskümmend kolm osavõtjat tähistasid täna oma sünnipäeva, seitseteist osalejat olid Mai-nimelised ning kõige rohkem oli osalejate seas Katrini nimelisi, tervelt sada üheksakümmend.

Maijooksul sai kaasa lüüa kogu perega, sest kavas olid ka Drako lastejooksud, terve päeva töötas lustakaid tegevusi pakkuv Tallink Meestehoid ning toimus mitmekülgne tervise ja vaba aja mess. Päeva lõpetas suur kevadkontsert, kus astus üles Karl Erik Taukar Band.