Balta tänane seeria oli äärmiselt stabiilne: 6.59 - 6.57 - 6.48 - 6.60 - 6.59 (kuuendale katsele pääsesid vaid neli paremat).

"Ühtpidi, jah, ma olen sisimas pettunud. Teisalt tean, et peaksin olema õnnelik, sest see pikk tee tänase võistluse ja finaalkatseteni on nüüd läbitud," sõnas heas tujus Balta kümmekond minutit pärast võistluse lõppu Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Esimese katse (6.59) tegin kindla peale. Siis istusin korraks maha ja kui tõusin, lõi selga valu. See viis keskendumise natuke valesse kohta - mõtlesin, kuidas üldse hüpata saaksin. Mingi vigastusega tegu pole, lihtsalt selg ongi mul alati nõrk olnud ja täna andis see tunda."

"Aklimatiseerumise taha täna parem tulemus kindlasti ei jäänud, sest magada sain hästi ja enesetunne oli tipp-topp. Kuna hoojooks oli iseenesest hea, siis ilmselt oli asi pigem äratõukes ja tehnikas," arutles Balta, kes jäi hooaja tippmargist 16 ning isiklikust rekordist 27 sentimeetri kaugusele.

Kokkuvõttes möönis Balta, et pärast viie ja poole aastast pausi tagasi tiitlivõistlusel oma meelisalal osaleda oli igati hea ja mõnus.

"See oli tõesti väga kihvt! Seepärast peangi kokkuvõttes väga rahul olema - olen tagasi siin, kuhu kuulun," lisas ta.

Ka Andrei Nazarov lootis 29-aastaselt hoolealuselt veidi enamat.

"Midagi halvasti ju iseenesest pole - MM-i seitsmes koht -, aga eks muidugi lootsin pikemaid hüppeid näha," sõnas Balta juhendaja ja elukaaslane. "Kõigil hüpetel oli jalg kenasti pakul, aga hoog polnud täna vist kõige parem. Samas väga täpselt ei oska hetkel võistlust veel analüüsida."

Kaugushüppevõistlus ise kujunes äärmiselt kõrgetasemeliseks. Kuldmedali võitis kodupubliku rõõmuks Brittney Reese viimase katse 7.22-ga, teise kohaga pidi leppima võistlust pikalt juhtinud serblanna Ivana Španovic (7.07). Pronksmedal läks Suurbritanniasse ja Lorraine Ugenile (6.93).

Naiste kaugushüppe tulemused:
1. Brittney Reese (USA) 7.22
2. Ivana Španovic (Serbia) 7.07
3. Lorraine Ugen (Suurbritannia) 6.93
4. Janay Deloach (USA) 6.89
5. Brooke Stratton (Austraalia) 6.75
6. Alexandra Wester (Saksamaa) 6.67
7. Ksenija Balta (Eesti) 6.60
8. Shara Proctor (Suurbritannia) 6.57

9. Nastassia Mirontšuk-Ivanova (Valgevene) 6.47
10. Alina Rotaru (Rumeenia) 6.45
11. Chelsea Jaensch (Austraalia) 6.38
12. Xenia Stolz (Saksamaa) 6.37
13. Jazmin Sawyers (Suurbritannia) 6.27
14. Khaddi Sagnia (Rootsi) 6.08
Konomi Kai (Jaapan) X
Eliane Martins (Brasiilia) X