Suvine BIGBANK Kuldliiga avaetapp on Eesti sportlastele ka ametlikuks katsevõistluseks püüdmaks Helsingi EM-i pääsmeid.

Meeste kettaheites teevad oma avavõistluse Eestis olümpiavõitja Gerd Kanter, Märt Israel ja Tartust pärit vanameister Aleksander Tammert. Lisaks Eesti vägilastele on stardinimekirjas veel kaheksa 60-meetri meest, nende hulgas Austria rekordimees Gerhard Mayer (rekord 65.24) ning juunioride maailmarekordimees Mykyta Nesterenko Ukrainast (65.31).

Traditsioonilise Gustav Sule mälestusvõistluse peaalast, meeste odaviskest võtab osa Eesti odaviske paremik eesotsas Risto Mätase, Tanel Laanmäe, Mihkel Kuke ja Marko Jänesega. Neile pakuvad konkurentsi lõunanaabrid Lätist – olümpiahõbe Ainars Kovals (rekord 86.64) ja juunioride maailmarekordimees Zigismunds Sirmais (84.69). 80-meetri meestest on stardis veel Valgevene tšempion, olümpiamängude finalist Vladimir Kozlov (82.06) ning Usbekistani esindaja Ivan Zaytzev (80.25).

Meeste 400m tõkkejooksus teeb hooaja avastardi Rasmus Mägi, kes läheb püüdma uut Eesti rekordit ning pääsu EM-ile ja olümpiale. Võrdväärset konkurentsi pakub Mägile noorte maailmameister Egor Kuznetsov Venemaalt. Meeste kaugushüppes on lisaks Eesti parimatele registreerimislehel 8-meetri mehed Tyrone Smith Bermudalt (8.22) ja Elvis Misans Lätist (8.00).

Naiste üheks peaalaks on kõrgushüpe, kus hooaja avastardi teeb Eesti rekordinaine Anna Iljuštšenko. Talle astuvad vastu samuti olümpiamõtteid mõlgutavad Grete Udras ja tugevad hüppajad Venemaalt ning Valgevenest.

Naiste kaugushüppes on favoriit mullune Venemaa meister, 7-meetri naine Olga Zaitseva (7.01), kellele pakub konkurentsi tema kaasmaalane, mitmete tiitlivõistluste finalist Anna Nazarova (6.92).

Hooaja avastardi 200 m jooksus teeb BIGBANK Kuldliigal ka seitsmevõistleja Grit Šadeiko, kellel tuleb rinda pista 4x400 m teatejooksu MM-hõbemedalinaise, jamaikalanna Patricia Halliga, kes sisehooajal oli maailma edetabelis samal distantsil kolmas.

Põnevaid heitlusi ja tugevaid võistlejaid näeb veel ka 100 m tõkkejooksus, 800 m jooksus, 1500 m jooksus, 3000 m takistusjooksus, kolmikhüppes ja kuulitõukes. Ühtekokku on Tartusse tulemas 15 riigi kergeatleedid.

Pilet staadionile maksab 5 eurot, tudengitele ja pensionäridele 3 eurot, kooliõpilastele ja pisematele on sissepääs tasuta. Kõigi piletiostjate vahel läheb loosi kaks piletipaketti Helsingisse kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustele.