Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul on see alaliidu ajaloos esimene kord avada järelkasvuprojekt sellises mahus ning sellele vanuseklassile.

„Kõrgendatud tähelepanu all saavad olema ca 30 parimat noort sportlast, kellele üritame projekti toetajate Elioni, Saku ja Nike abiga parandada võimalusi paremaks ettevalmistuseks ja sportlikuks arenguks. Sellest peaks saama meie juunioridele platvorm, mis aitaks neil paremini oma potentsiaali realiseerida tulemusteks. Loodame, et 2011 juunioride EM-il Tallinnas on kodupublikul põhjust rõõmustada tugeva rahvuskoondise üle," lausus Teigamägi.

Esmakordselt avatud järelkasvuprojektiga tõhustab alaliit laagrite, koolituste ja täiendavate toetuste abil sportlaste ettevalmistust ning loodab kaardistada tippsaavutuste potentsiaaliga noori. Tänase seisuga kuulub järelkasvuprojekti 30 sportlast, kellest seitse - mitmevõistlejad Taavi Saar, Taavi Sarapuu ja Grete Šadeiko, kaugushüppaja Kaia Soosaar, vasaraheitja Ellina Anissimova, odaviskaja Liina Laasma, 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi - on 2011 juunioride EM-i normi praeguseks juba täitnud.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul on täna projekti kaasatud sportlaste näol tegemist andekate noortega, kes võiksid lähiaastatel jõuda ka Eesti täiskasvanute kergejõustikukoondisesse. „Antud projekti ellukutsumine on üks samm rahvuskoondise tagala kindlustamise suunas. Usume, et sellel on potentsiaali aidata pikendada ka tänaste noorte tegevsportlaste karjääri," lisas Normak.

Noortekoondise vastutava treeneri Taivo Mägi hinnangul rikastab järelkasvuprojekt oluliselt sportlaste ettevalmistust. „Noorte treeningute põhiosa viiakse igapäevaselt läbi koduklubides. Järelkasvuprojekt pakub vaheldust ühistreeningute, harivate loengute, põnevate kohtumistega tippsportlaste ja treeneritega ning vabaajategevuste näol ning on motivaatoriks juba koondisse jõudnud noortele ja kindlasti ka koondise lävepakul olevatele noortele," ütles Mägi.