Patjuk parandas enda nimele kuuluvat rekordit, milleks oli 10.03,95. Hõbemedal kuulus Evelin Kärnerile, pronks Kristina Dolmatovale.

"On olnud suure koormusega hooaeg – võistlesin Novi Sadis kahel distantsil, tegin 5000m rekordi ning võitlesin vigastusega, aga vorm on tagasi tulnud. Praegu viimasel kilomeetril läks raskeks, aga muidu oli enesetunne suurepärane. Ilm on ka mulle väga sobiv – ei ole palav. Eesti rekordi üle on hea meel ning usun, et mul on veel ruumi, et joosta alla 10 minuti. Edasi sihin Helsingi EM-i normi 9.55 ning siis vaatan, kuidas edasi läheb," lausus Patjuk pärast rekordjooksu.

Naiste 100 meetri eeljooksu võitis Ebe Reier ajaga 12,17. Mitmevõistleja Grit Šadeiko pääses edasi teisena, ajaks 12,19. Finaali jooksevad ka Kaia Soosaar, Kristella Jurkatamm, Maarja Kalev, Kärt Viltrop, Annabel Kutman ja Sarah Ellermaa.

Meeste 100 meetri eeljooksu parim aeg kuulus Mart Murule. Ajaga 11,19 edestas ta Marku Ellisaart, Kaarel Jõeväja ning Mikk-Mihkel Arrot.

Eesti meister meeste 3000m takistusjooksus on Sergei Tšerepannikov ajaga 9.17.62. Tšerepannikovi jaoks on see viimase kahe aasta peale kokku kolmas Eesti meistritiitel (arvestades ka sisehooaega).

"Starti tulles teadsin, et pean võidu eest võitlema. Nii ka läks, võit ei tulnudki kindlalt kätte, vaid kuni lõpuni ootasin Kauri (Kivistik) kiirendust. Lõpuspurt algas 300 meetrit enne finishijoont ning siis tundsin, et jõudu on ja teadsin, et võit tuleb," lausus Tšerepannikov.

Naiste vasaraheite Eesti meister Ellina Anissimova 57.36. "Lootsin võitu, aga igal võistlusel võib lõpuni juhtuda kõike ning enne viimast viset ei saa endale medalit kaela riputada. See on minu esimene täiskasvanute meistritiitel ja olen väga õnnelik! Vahe teise kohaga oli küll täitsa olemas, aga Ksenia (Safanova, II koht 50.80) jaoks oli tema tulemus isiklik rekord ja soovin talle palju õnne."

Karl Lumi, Eesti meister kõrgushüppes 2.13, neljas järjestikune Eesti meistritiitel. „Mikk Meerens on heas vormis ja ootasin temast konkurentsi, aga peamine võitlus käis ikka iseendaga – kas suudan oma vormi realiseerida. Võidus siiski ei kahelnud ja läksin kindla peale välja.

Tarmo Riitmuru, Eesti meister teivashüppes 4.90. „Konkurentsis oli mitu 5 meetri meest. Ilmselt neil oli ettevalmistus kehv, aga oma tulemuse 4.90 tegin ainsana ära ja see mulle võidu tõigi. Veidi harjumatu oli uuel rajakattel, rada on kindlasti hea, aga pean sellega veel veidi harjuma, et oma rütm kätte saada.“

Liina Tšernov, 800m jooksu Eesti meister. „Kohaga olen rahul, aga aeg ei rahulda. Tahtsin teha isiklikku rekordit, aga ca 5 sekundit jäi puudu. Jooks oli stabiilne ja üllatusmomente ei tulnud – tavaliselt Eesti meistrivõistlustel tuleb viimasel 100 meetril ikka ette positsioonivahetusi, aga seekord mitte.“