Üks Eesti kõigi aegade paremaid odaviskajaid Heino Puuste jälgis eile Audentese staadionil 2011. aasta maailmameistri Abakumova viskeid. Ühtlasi andis ta nõu Maria abikaasale, maailma tänavuse hooaja edetabelijuhile Dmitri Tarabinile.

Mänedžer Aivar Karotamme sõnul on Puuste juhendanud MM-i kullasoosikuid sügisest saadik. Kaks nädalat tagasi võitsid nii Abakumova kui ka Tarabin suveuniversiaadil Kaasanis esikoha. „Heino tunneb odaviset peensusteni, ta on selle ala professor,” ütles Karotamm.

Kaks aastat tagasi võitis Abakumova Daegu MM-il kulla maailma kõigi aegade teise tulemusega 71.99. Sel suvel on venelanna visanud 69.34, mis on kõige pikem odakaar. Tarabin võitis möödunud nädalavahetusel isikliku rekordiga 88.84 Venemaa meistri tiitli.

„Heino teab põhjalikult, kuidas sportlane peab tiitlivõistluste eelsel viimasel kuul, nädalal ja päeval harjutama,” ütles Karotamm.

Puuste sportlaskarjääri tipphetked olid hõbemedalivõit 1982. aasta Ateena EM-il ning neljas koht nii 1980. aasta Moskva olümpial kui ka 1983. aastal esimesel MM-il Helsingis. Tema õpilased olid nii 2005. aastal Helsingis maailmameistriks kroonitud Andrus Värnikut kui ka Eesti eksrekordimees Donald-Aik Sild.