Teine oli jamaikalane, tänavu isikliku rekordi 68.02-ni viinud Fedrick Dacres 63.91-ga, kolmas Martin Kupper hooaja tippmargiga 63.82 ning neljas Märt Israel 60.87-ga.

"Nii kaugele pole ma hooaja sedavõrd varajases faasis vist neli aastat heitnud," tõdes heas tujus Kanter vahetult pärast võistlust. Mäletatavasti mullu alistas ta 65 meetri joone alles suve teises pooles.

Maailma edetabelis kerkis Kanter tänase tulemusega 20. kohale, eurooplastest on temast eespool kümme meest. Varasemate aastate kogemus ütleb aga seda, et kui Kanter on suurvõistlustel võimeline hooaja tippmarki parandama, siis paljude konkurentide aasta parimaks jääbki kevadel väikestel võistlustel hea tuulega heidetud tulemus.

"Ma arvan, et 65 meetrit on vaikselt juba selline tulemus, mida võib kettaheiteks nimetada. Tingimused olid täna väga head (võistluse ajal puhus tugev vastutuul - toim) ja ma teadsin, et olen õnnestumise korral võimeline nii kaugele heitma," sõnas 37-aastane Indrek Tustiti hoolealune.

Tegu oli Kanteri hooaja teise võistlusega. Eelmisel pühapäeval Rabatis toimunud Teemantliiga etapil sai ta kolme katsega kirja vaid 60.70.

"Mul on hetkel vaja hea võistlustunnetus leida. Ka täna lootsin tegelikult tehniliselt paremini heita, kuid lõpptulemusega võib rahule jääda - ikkagi OM-norm ja esikoht," lisas Kanter, kellel on Rio olümpiapilet tegelikult taskus juba eelmisest aastast.

Uuesti saab Kanterit heiteringis näha loodetavasti 5. juunil Birminghami Teemantliiga võistlusel, kuigi kutset pole ta veel korraldajatelt saanud. Kolm päeva varem Roomas toimuvale etapile näiteks teda ei kutsutudki.

Fedrick Dacresi (63.91) kommentaar: "See oli väga kvaliteetne võistlus! Gerd on üks minu iidoleid ning ka meie heitetehnikas leiab sarnasusi. Tunnen end hetkel üsna hästi ning sain täna aimu, millises seisus enne Rooma Teemantliigat olen. Rio olümpial on mu eesmärk medal võita."

Martin Kupperi (63.82) kommentaar: "Viimasel katsel, kui oma pikima heite tegin, muutsin paari nüanssi. Täna väga head enesetunnet polnud, sest käsil on tugev treeningnädal. Värskust peaks rohkem olema järgmisel nädalal, kui Roomas (2. juunil) Teemantliigal võistlen. Birminghami (5. juunil) Teemantliiga etapile pole ma hetkeseisuga veel peale saanud."

Märt Israeli (60.87) kommentaar: "Tänane tulemus mu tegelikku seisu otseselt ei nädainud, füüsiline vorm lubab paremat. Ei õnnestunud ühelgi heitel korralikult ketast lendu saada. Plaan on palju võistelda, sest võistlustel tulevad vead kõige paremini välja. Ka Amsterdami EM-norm (63.00) pole mul veel täis."