Kõik neli sportlast olid sõitnud Tallinnasse oma auhinda isiklikult vastu võtma.

24-aastane Ukraina kõrgushüppaja Bohdan Bondarenko valiti parimaks meessportlaseks eduka hooaja järel, kuhu kuulusid nii maailmameistrivõistluste kui ka Teemantliiga sarja võit. Tema hüpped kõrgusel 2.41m Teemantliiga Lausanne’i etapil ja Moskva MMil olid maailma viimase 19 aasta parimad.

26-aastane tšehhitar Zuzana Hejnová võitis kõik oma sel hooajal peetud 13 jooksu, sealhulgas maailmameistrivõistlused ja seitse Teemantliiga etappi.

Tõusva tähe tiitliga pärjatud 22-aastane serblane Emir Bekrić, kes Eesti spordihuvilistele jättis tänavusest hooajast ereda mälestuse Rasmus Mägi konkurendina, tuli esmalt U23 Euroopa meistriks ning võitis seejärel Moskva MM-ilt pronksmedali uue rahvusrekordiga 48.05, mis on ühtlasi läbi aegade teine kiirem aeg Euroopa U23 edetabelis.

Teine tõusev kergejõustikutäht, 17-aastane Islandi poolmailer Anita Hinriksdottir tuli tänavu nii noorte maailmameistriks, püstitades sealjuures uue võistluste rekordi, kui ka juunioride Euroopa meistriks.

Eesti fännidel on võimalik Bondarenko, Hejnová, Bekrići ja Hinriksdottiriga kohtuda Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskuses pühapäeval kell 12.30. Aasta parimad kergejõustiklased jagavad autogramme ning tulevad soovijatega pildile. Oodatud on kõik spordifännid.

Euroopa aasta parimad selgitati välja hääletamise teel fännide, ajakirjanike, Euroopa Kergejõustikuliidu liikmesorganisatsioonide ning ekspertide kolleegiumi poolt, kusjuures iga grupi häälte osatähtsus moodustas veerandi lõpptulemusest. Hääletamisest võttis Euroopa Kergejõustikuliidu Facebooki lehel osa üle 16 000 fänni, rahvusvahelisest spordiajakirjanikest liidust (AIPS) osales parimate valimises 163 liiget 54 riigist.

Samuti anti galal üle Euroopa Kergejõustikuliidu treeneritöö autasud, millega tunnustatakse treenereid nende hindamatu panuse eest ala arendamisel. Eestist pälvisid treeneritöö auhinna Toomas Merila ja Milvi Viss.

Women’s Leadership auhinnaga tõsteti esile naisi, kes on eeskujuks oma töö ja juhtimisalaste saavutuste poolest ning kergejõustiku väärtuste kandjatena. Eestist võitis auhinna tänavu Eva Kuningas.

Telepilt Lennusadamas toimunud pidulikust sündmusest jõudis üle maailma otseülekande vahendusel, mida sai jälgida nii televisioonis kui ka internetis. Kokkuvõte auhinnagalast jõuab ETV vahendusel kõigile EBU liikmetele üle maailma.

Üritust kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Meeste TOP 3 Euroopa Aasta Kergejõustiklase 2013 tiitlile

1. Bohdan Bondarenko (UKR)

2. Mo Farah (GBR)

3. Pawel Fajdek (POL)

Naiste TOP 3 Euroopa Aasta Kergejõustiklase 2013 tiitlile

1. Zuzana Hejnová (CZE)

2. Yelena Isinbayeva (RUS)

3. Valeria Straneo (ITA)

Meeste TOP3 Euroopa tõusva kergejõustikutähe (Rising Star) tiitlile

1. Emir Bekrić (SRB)

2. Adam Gemili (GBR)

3. Karsten Warholm (NOR)

Naiste TOP3 Euroopa tõusva kergejõustikutähe (Rising Star) tiitlile

1. Anita Hinriksdottir (ISL)

2. Dafne Schippers (NED)

3. Amela Terzic (SRB)