Kuueliikmeline Utilitas järelkasvutiim jätkab 2014. aasta hooajal koosseisus Maicel Uibo (kümnevõistlus), Rasmus Mägi (400m tj), Liina Laasma (odavise), Kaur Kivistik (3000m takistusjooks), Rain Kask (kaugushüpe), Eleriin Haas (kõrgushüpe). Esmakordselt pääsesid tiimi USAs õppiv ja treeniv mitmevõistleja Uibo ja kaugushüppaja Kask.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi sõnas, et järelkasvu toetamine on üks alaliidu prioriteete. „Toetades täiskasvanute klassi jõudnud noorsportlasi, loodame innustada konkurentsi ja püüdlusi paremate tulemuste poole,“ lausus ta.

Alates 2014. aastast kannab tiim Utilitase nime, kuid tiimi sponsor on jäänud samaks. Utilitase nõukogu esimehe Kristjan Rahu hinnangul on otsus toetada kergejõustiku järelkasvutiimi ennast igati õigustanud: „Peame väga oluliseks toetada sporti ning perspektiivikaid sportlasi. Liina Laasma lõpetas hooaja Euroopa U23 edetabeli liidrina ja Rasmus Mägi võitis Euroopa U23 meistrivõistlustelt pronksmedali – need saavutused ning mõlema sportlase püstitatud Eesti rekordid näitavad, et kuulutakse oma vanuseklassis Euroopa tippu. Näeme medalipotentsiaali kindlasti kõigil tiimiliikmetel.“

Utilitas on Eesti sporti panustanud pikemat aega – kontserni ettevõtted on aastaid toetanud kergejõustikku, korvpalli ja käsipalli.

Kergejõustiku Utilitas järelkasvutiimi eesmärk on tagada noorsooklassi (U23) silmapaistvamatele sportlastele võimalused intensiivsemaks sportlikuks tööks ja sportlaskarjääri alustamiseks täiskasvanuklassis ning suurendada kodumaist konkurentsi. Utilitas tiim on planeeritud pikaajalise projektina, mis on lahutamatu osa Eesti kergejõustiku saavutusspordi struktuurist.

Utilitas järelkasvutiimi komplekteerimisel võeti arvesse sportlaste kahe parema määrustepärase tulemuse matemaatilist keskmist perioodil 1. maist 30. septembrini ja selle suhet viimasena kehtivasse MM või OM normi IAAF punktitabeli alusel. Arvesse läksid kahe erineva võistluse tulemused, mis pidid olema saavutatud Eesti või mõne teise IAAF-i liikmesriigi kalenderplaanis olevatel võistlustel. Erandina läks üks tulemus punktiarvestusse mitmevõistluse, maratoni, 10 000 m ja käimisdistantside puhul. Tiimi pääsemise minimaalne tase on 110 IAAF punkti MM-i või OM B-normist.