Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul on Dalkia järelkasvutiim planeeritud pikaajalise projektina ning peaks muutuma lahutamatuks osaks Eesti kergejõustiku saavutusspordi struktuurist. „Eesti kergejõustik on täna heas vormis. On mõistlik hetk suunata pilk tulevikku, et ka järgmisel aastakümnel jätkuks meil sportlasi, kes rahvast medalite ja rekorditega rõõmustaksid. Juunioride ning Dalkia noorsooklassi järelkasvutiimide loomine on olulised sammud Eesti tippkergejõustiku jätkusuutlikkuse ning meie kergejõustiklastele parimate eduvõimaluste tagamisel järgneva aastakümnendi tiitlivõistlustel. Samas innustab väljavaade pääseda järelkasvutiimi noori sportlasi veelgi enam pingutama ja kodune konkurents tiheneb,“ lausus Teigamägi.

Dalkia tütarettevõtte Tallinna Küte AS-i juhatuse esimehe Kristjan Rahu sõnul oli uue koostööprojekti algatamisel kaks põhjust. „Esiteks, meie senised koostööprojektid Eesti Kergejõustikuliiduga on sujunud väga hästi. Teiseks, oluline on toetada just Eesti spordi arengu seisukohalt perspektiivikaid projekte. Ja mis võib olla veel perspektiivikam, kui aidata noortel ja oma potentsiaali juba tõestanud noortel sportlastel jõuda rahvusvahelise Kergejõustiku Dalkia järelkasvutiimi eesmärk on tagada noorsooklassi (U23) lootustandvamatele sportlastele võimalused intensiivsemaks sportlikuks tööks ja sportlaskarjääri alustamiseks täiskasvanuklassis. Projekti juht Jaanus Kriisk märkis, et kui juuniorite klass on viimane aste laste tippspordis, siis noorsooklass on esimene aste täiskasvanute tippspordis. „Sellest vanusest alates võime reaalselt alustada nende isiksuste otsimist, kes hakkaksid Eesti kergejõustikku esindama ja tegusid tegema 2016 ja 2020 olümpiamängudel. Loodame aga Dalkia järelkasvutiimi esimesi sportlasi näha juba 2012. aasta Londoni olümpiamängude võistkonnas," lausus Kriisk.

Kuueliikmeline Dalkia järelkasvutiim alustab koosseisus Igor Sjunin (kolmikhüpe), Grit Šadeiko (seitsmevõistlus), Mari Klaup (seitsmevõistlus), Tanel Laanmäe (odavise), Hendrik Lepik (kümnevõistlus) ja Priidu Niit (kettaheide).

Vaata tiimi esitluse galeriid:

Dalkia järelkasvutiimi pääsemise aluseks on olümpiaalal näidatud edetabelikõlbulikud kergejõustikutulemused, mille alaliit vaatab üle kord aastas. Pingerea koostamisel võetakse aluseks sportlase viimase suvise hooaja kahe parema määrustepärase tulemuse matemaatiline keskmine ja selle suhe viimasena kehtivasse MM või OM normi IAAF punktitabeli alusel. Arvesse lähevad kahe erineva võistluse tulemused, mis peavad olema saavutatud Eesti või mõne teise IAAF-i liikmesriigi kalenderplaanis olevatel võistlustel. Erandina läheb üks tulemus punktiarvestusse mitmevõistluse, maratoni, 10 000 m ja käimisdistantside puhul. Tiimi pääsemise minimaalne tase on 110 IAAF punkti MM-i või OM B-normist.

Kergejõustiku varasem noorsooklassi järelkasvuprojekti kogemus pärineb aastatest 2001-2004, kui tegusid tegi Hansapank – Ühispank team. Kolme aasta jooksul osales projektis 17 sportlast, kellest kaheksa võistlesid Ateena olümpial ning seitse uuendasid Eesti rekordeid. Aastatel 2001-2010 võtsid selle projekti sportlased 14 medalit rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt. Toonase järelkasvutiimi sportlased lähemat tutvustamist ei vaja – Gerd Kanter, Taavi Peetre, Moonika Aava, Mirjam Liimask, Marko Aleksejev, Tarmo Jallai, Indrek Turi jt.