Sarja korraldajad kutsuvad lapsi ja noori taas kaasa lööma, algamas on väärikas 40. hooaeg. 

"TV 10 Olümpiastarti" sarjast on oma karjääri esimesed võidud ja kaotused saanud paljud tänaseks tuntud sportlased: Gerd Kanter, Ksenija Balta, Mikk Pahapill, Andres Raja, Aleksander Tammert, Maris Mägi, Kaie Kand, Kaire Leibak, Andrus Värnik, Moonika Aava, Taavi Peetre, Mirjam Liimask, Jaanus Uudmäe, Lauri Leis, Marko Aleksejev, Tarmo Jallai, Kärt Siilats, Rene Oruman, Rutti Luksepp, Andrei Nazarov, Indrek Kaseorg, Marko Turban, Anu Kaljurand, Sulev Lepik, Valter Külvet, Silva Oja-Rahnel, Ain Evard, Rein Sokk, Liane Pintsaar jpt.  

Võistlussarja sünnipäevahooaja avamisel tunnistas Ksenija Balta, et arhiivivideost (aastast 1998) oma kunagise võistlemise ja intervjuude vaatamine tõi talle pisara silma.

"Soovin südamest õnne saatesarja tegijatele - nii tänuväärset tööd on tehtud sedavõrd pikka aega järjest. "TV 10 Olümpiastarti" on tuhandetele lastele suurepärane platvorm, kust alustada oma sportlaseteed," lausus Balta.  

Olümpiavõitja Gerd Kanter ütles, et mäletab hästi oma elu esimest teleintervjuud (aastast 1992), mille ta saates osaledes andis Marko Kaljuveerile.

"Kuid enam ei ole meeles, kas vastasin nagu lapsed ikka "jah" ja "ei" või oli see midagi sisukamat. Väiksele poisile nagu siis olin, oli telepurki sattumine iseenesestki juba hea motivaator - praegu see enam kaugeltki sellist elevust ei tekita," naljatas Kanter.

"Kutsun kõiki koole, nii väikseid kui ka suuri, oma võistkondadega sarjas osalema. Need head emotsioonid, mis siit saadakse, samuti inimesed, kellega kohtutakse, on väga olulised tulevastele meistritele ja miks mitte ka olümpiavõitjatele," rääkis Kanter. 

2010. aastal võitsid koolidevahelise võistluse sarjas Valga Gümnaasium ja Orissaare Gümnaasium. Individuaalsed võitjad olid Heiros-Jaanus Sinimäe Elva Gümnaasiumist, Hans-Christian Hausenberg Tartu Karlova Gümnaasiumist, Kristella Jurkatamm Rahumäe Põhikoolist, Keity Kokla Tartu Forseliuse Gümnaasiumist.   

"TV 10 Olümpiastarti" on kaheastmeline võistlussari. Esimese astme moodustavad linnades ja maakondades korraldatavad etapid ja teise üleriigilised üksikalade etapid ning mitmevõistluse finaal. Üleriigilised etapid on nii individuaalsed kui ka võistkondlikud võistlused, kus saavad osaleda koolide võistkonnad ja linnade ning maakondade etappidel sarja normatiivi täitnud individuaalvõistlejad.