Sel aastal Talts enam võistelda ei plaani. “Vaheaastat minu vanuses pole mõtet võtta. (Evelin Talts sai tänavu 38-aastaseks – toim.) Loobumiseks olid mul mitmed põhjused. Esiteks majanduslikud, sest tööl käimata pole võimalik elada. Praeguse töökoormuse juures mul enam aega ja jõudu jooksutrenne teha ei ole,” tõdes Talts. Praegu annab ta 15-20 aeroobikatrenni nädalas. On isegi päevi, kus Talts teeb kuus tundi aeroobikatrenni. Teisi treenides tuleb tal ju omal kõik kaasa teha.

“Teiseks on mul tervislikud põhjused. Maratonijooksu trenne sellisel tasemel ei saa kuidagi tervisespordiks nimetada. Kolmandaks on perekondlikud põhjused. Tahan näha, kuidas mu poeg kasvab, aga mitte olla terve tema lapsepõlve laagris ja võistlustel,” põhjendas Talts otsust jooksjakarjäärist loobumisest. Ise ta end päris tippsportlaseks ei pea, vaid nimetab end harrastajaks.

Spordiklubi Stamina ridades täitis Evelin Talts Londoni olümpianormi Urmas Randma juhendamisel. Just olümpianormi täitmist ja maratoni alla 2:40 jooksmist peab Talts enda jooksjakarjääri parimaks saavutuseks, mis nõudis palju, sest tähendas laagrites treenimist ning perest eemalolekut. Hiljem nõustas teda Eesti läbi aegade parim naismaratoonar Jane Salumäe. Viimati kuulus Talts spordiklubi Sparta ridadesse. Evelin Taltsi isiklikud rekordid, need kõik jooksis ta 2012. aastal: 5000 m – 17.20,4; 10 000 m – 35.28,40; poolmaraton – 1:15.28; maraton – 2:39.15. Ta on võitnud Eesti meistrivõistlustel palju medaleid erinevatelt distantsidelt kuni maratonini välja, sealhulgas murdmaajooksus.