Evelin Ilves ütles, et kõik sportlased, kes noore sportlase preemia on pälvinud, on mitmekordselt tublid – seda nii oma spordialal kui õppimises. „Aga erivajadustega inimene peab veelgi enam pingutama ja ennast ületama. Anette on ere näide sellest, kuidas on täiesti võimalik nii edukalt sportida kui ka hästi õppida, lisaks veel laulmise ja maalimisega tegeleda,“ sõnas Evelin Ilves.

Kettaheitja Gerd Kanter tutvustas õpilastele oma sportlaseteed ja soovitas lastel proovida erinevaid alasid ja hobisid: „Lapsena peabki kõike tegema, et suurena teada, mida tegelikult tahad ja suudad. Ärge kaotage eneseusku ega andke alla, siis on kõik võimalik. Mida suuremaid eesmärke endale seate, seda kaugemale jõuate.“ Samuti tunnustas Gerd Kanter noore sportlase preemiat: „Topelt aitab see, kes aitab õigel ajal. See on sellise preemia suurim väärtus“.

Harkujärve Põhikooli lapsed tutvustasid Evelin Ilvesele ja Gerd Kanterile uut spordiharrastust – hüpitshüplemist, kus lapsed teevad muusika saatel erinevate hüpete kombinatsioone hüppenööriga. „Mul on rõõm näha, kuidas kitsastest sportimistingimustest hoolimata on leitud selline uuenduslik võimalus sportimiseks,“ tunnustas Evelin Ilves kooli algatust.

Evelin Ilves külastab traditsiooniliselt noore sportlase preemia laureaatide koole koos mõne Eesti tippsportlasega, tunnustades nõnda preemia laureaati ning tema kooli.

Anette Remmelg on 11-aastane füüsilise puudega tüdruk, kellele vanemad hakkasid juba varases lapsepõlves otsima sobivat spordiala. Arstide ja füsioterapeutide soovitusel alustas Anette 5-aastaselt ujumistreeningutega. Anette on korduvalt osalenud aineolümpiaadidel ja tal on väga hea õpiedukus. Ta käib kaks korda nädalas Tallinna Kunstikoolis ja tema joonistusi on auhinnatud oma valla õpilastööde konkurssidel mitmel korral esikohaga.

Preemiat kasutab Anette Saksamaa lahtistel meistrivõistlustel osalemiseks, et teostada IPC (Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee) klassifitseerimine ehk puudele vastava võistlusklassi määramine. Nimetatud klassifitseerimine on vajalik selleks, et Anettel oleks võimalik tulevikus osaleda teistelgi IPC võistlustel, mis valmistavad ette 2016. aasta Paraolümpiamängudeks.

SA Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu presidendi abikaasa allfondi noore sportlase preemia on mõeldud kuni 21-aastasele väga heade õpitulemustega õppivale noorele. See on sihtotstarbeline ja mõeldud treening- ning võistluskulude katteks. Preemiat rahastab Nordea Pank ja seda antakse välja kaks korda aastas. Noore sportlase preemia suurus ühe saaja kohta on kuni 3200 eurot. Siiani on preemia läinud jagamisele kolme sportlase vahel.

Preemia saaja valib taotlejate hulgast välja allfondi nõukoda, kes võib vajadusel paluda nõu ja soovitusi preemia määramiseks teistelt valdkonna ekspertidelt. Nõukotta kuuluvad Gerd Kanter (kettaheitja), Anu Kaljurand (Eesti Olümpiakomitee), Õnne Pollisinski (Spordiklubi Meduus) ja Heli Suvi (Vabariigi Presidendi Kantselei).