"Tunded on kahetised, sest artiklis ühtegi nime ju ei ole," rääkis Nool intervjuus ETV hommikuprogrammile "Terevisioon". "Pool artiklit lugesin läbi, siis oli tunne, et antud arsti näol on tegemist šamaaniga. Artikli lõpust selgub, et arst on pealegi vihane kodanik Margus K. (väidetav dopinguainete vahendaja – toim) peale."

Noole sõnul on kahtlane ka Bernatski väide, et tema klientideks olid tiitlivõistlustel osalenud eestlased, sest arsti poolt nimetatud aastatel (1995 kuni 2007) osales tiitlivõistlustel vähe Eesti kergejõustiklasi ning eriti vähe oli vastupidavusalade sportlasi, kellel oleks dopingust kõige suurem kasu.

"Ei ole palju Eesti vastupidavusalade sportlasi võistlustel käinud. Aga kui need, kes hüppavad või heidavad, peaksid EPOt kasutama, on see minu arvates arusaamatu," ütles Nool.

Samas nõustub olümpiavõitja, et asjasse on selgust vaja. "Kindasti peaks seda uurima hakkama. Praegune Olümpiakomitee president (Neinar Seli - toim) oli toona ka Kergejõustikuliidu president."

EOK ja Eesti Antidoping on juba teatanud, et alustavad Eesti dopinguarsti Vitali Bernatski väidete põhjal uurimist.

Eesti Päevalehe artikli autori Kärt Anvelti sõnul on dopingulooga seotud kergejõustiklased ja suusatajad, kuid olümpiavõitjaid nende hulgas ei ole. "Ühe asja tahaksin siin kindlalt ära öelda: Eesti Päevalehel ei ole tõendeid - vähemalt Vitali Bernatski ei ole meile esitanud selliseid tõendeid -, et nende dopinguainete tarvitajate hulgas oleksid ka meie olümpiavõitjad. Olümpiavõitjad sellesse loosse päris kindlasti ei puutu."

Jaga
Kommentaarid